Triathlon wissel van fietsen naar lopen – Snelle wissel triathlon #3

Op 6 september 2018 door Maartje

De laatste wedstrijden van het seizoen zitten eraan te komen en daarmee ook de laatste snelle wissel triathlon blogpost. Eerder liet ik je al zien hoe je wisselpost inricht en hoe je je een snelle wissel uitvoert van het zwemmen naar het fietsen. De laatste wissel die nog overblijft is die van het fietsen naar het lopen. Dit wordt transition 2 genoemd en wordt vaak aangeduid met T2. Ik loop hem van begin tot het eind met je door, kijk je mee?

 

 

Kom van die fiets af

Het afstappen van de fiets, geloof me dit kan zo snel. Als het je voorlopig nog niet lukt om bij T1 op je fiets te springen, gaat het je wel lukken om bij T2 van je fiets te springen. Wanneer je fietsschoenen hebt met klittenband of je loopschoenen al aan hebt dan werkt dit prima.

  • Zorg dat je je klittenband los maakt tijdens de laatste paar honderd meters van het fietsen. Doe dit voet voor voet, haal ze daarna uit de schoenen en zet ze er bovenop. Let op, stop wel even met trappen op het moment dat je voet in de lucht is. Je schoen hangt nu los en kan de grond raken wanneer je doortrapt. Op die manier val je. Heb je al loopschoenen aan kun je deze stap overslaan (met ‘gewone’ fietsschoenen zou ik dit niet aanbevelen).
  • Net voor de balk haal je je buitenste been van je trapper af, deze slinger je over de buis en plaats je in de lucht voor je andere been. In mijn geval zet ik mijn gewicht op mijn linker been op de trapper, til ik mijn rechter voet van mijn schoen en slinger ik het been over de buis en weer voor het linker been. Als je balk nadert zet je eerst de losse (rechter) voet op de grond om je eerste stap te maken. Vervolgens volgt je andere voet (links) en loop je op die manier door. Je handen houd je op het stuur om je fiets mee te nemen in de loop.
  • Vervolgens ren je door de wisselpost in naar je plaats.

Schoenen aan en gaan

  • Het eerste wat je doet is je fiets ophangen in de post.
  • DAARNA mag je je helm pas afzetten. Let erop dat je ook tijdens het lopen in de wisselpost nog niet aan je helm bandje zit. Je mag echt pas aan je helm komen wanneer je fiets al op zijn plaats staat. Doe je dit niet riskeer je een (tijd)straf.
  • Je fietsschoenen zitten nog op je fiets of heb je nog aan. In dat laatste geval doe je die nu uit.
  • Schiet je loopschoenen aan, pak eventueel nog van de grond wat je mee wilt nemen en ga er vandoor.
  • Zorgt dat je tijdens het uitlopen van de wisselpost je nummerband omdraait zodat je startnummer aan de voorkant uitkomt.

 

Ook voor deze wissel geld, zorg dat je dit alles oefent. Het gaat niet in één keer perfect lukken, na 10x doe ik soms nog steeds wel eens gekke dingen door de haast en de adrenaline. Hoe meer je dit doet, hoe meer het een gewoonte zal worden en je steeds beter en sneller zal kunnen wisselen. Volgende maand deel 3 met de wissel van fietsen naar lopen.

Om ervoor te zorgen dat je alle bovengenoemde spullen bij je hebt gebruik je natuurlijk deze checklist:demenukaartvanmaart.nl/wat-neem-je-mee-naar-een-triathlon. Heb je nog andere vragen, stel ze dan zeker even hieronder bij de comments of stuur me een berichtje via instagram.

P.S. Ben je nog opzoek naar een leuke triathlon om al mijn tips uit te proberen? 15 september kun jij samen met mij starten in Nijmegen tijdens de 024 triathlon. Alle info en de inschrijfpagina vind je op : www.triathlon024.nl

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.