Tupperware thursday: quinoa boerenkool salade met avocado dressing

Op 24 oktober 2019 door Maartje

Hoogste tijd voor een nieuw recept hier op mijn blog, dit keer weer een tupperware thursday. Ik ging aan de slag met deze quinoa boerenkoolsalade met avocado dressing. Voor de foto zette ik alles even samen mooi bij elkaar maar in de praktijk deed ik daarna het salade en de dressing beide in aparte bakjes. Deze boerenkool salade is makkelijk en snel te maken en zorgt direct voor een dosis groene bladgroenten. Kijk je mee?


Tupperware thursday: Vegan quinoa boerenkool salade met avocado dressing
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Door:
Soort recept: Lunch, diner
Aantal porties: 2
Ingrediënten
 • Voor de salade:
 • 150 gram quinoa
 • 150 gram rauwe boerenkool
 • 1 mango
 • 1 rode ui
 • 185 gram granaatappel pitjes
 • 1 paprika
 • 200 gram linzen
 • Voor de dressing:
 • 1 avocado
 • 1 flinke eetlepel citroensap
 • scheutje plantaardige melk
 • 1 teen knoflook
 • verse peterselie
 • peper en zout
Zo maak je het
 1. Voor de salade:
 2. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 3. Snij het vruchtvlees van de mango in blokjes.
 4. Snipper de ui in blokjes.
 5. Snij de paprika in blokjes.
 6. Spoel de linzen goed af.
 7. Wanneer de quinoa is gekookt, voeg je hier de boerenkool aan toe. Door de warmte van de quinoa slinkt deze een klein beetje en gaat het aller hardste eraf terwijl de bite nog wel wordt behouden.
 8. Voor de dressing:
 9. Schep het vruchtvlees van de avocado in een blender of keukenmachine, voeg de knoflook, de verse peterselie, het citroensap en de melk toe. Blend het geheel tot een gladde massa, nog te dik? Voeg een beetje extra melk toe. Proef de dressing en breng op smaak met peper en zout.
 10. Voeg nu de mango, rode ui, granaatappel pitjes, paprika en linzen toe aan de quinoa boerenkool salade.
 11. Serveer met de dressing.
Opmerkingen
P.S. Geen blender in huis? Je kan de avocado ook prakken met een vork en hier de rest van de ingrediënten klein doorheen mengen.

Heb jij deze vegan quinoa boerenkool salade met avocado dressing gemaakt ? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien!

Plantaardig presteren, mijn eerste boek, is nu te bestellen! Bekijk het hier: www.maartjemaria.com/plantaardigpresteren

 

Dit vind je misschien ook lekker

1 Reactie

 1. Astrid

  Laat ik nou net boerenkool hebben voor vanavond. Ik ga proberen er iets van te maken

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.