Snelle pasta met brocolli en bietenfalafel: Tuppeware Thursday

Op 19 oktober 2017 door Maartje

Vandaag het eerste recept uit een nieuwe serie op mijn blog: Tupperware Thursday! Vanaf nu zal ik regelmatig op donderdag mijn ‘bakjes’ met jullie delen. In ieder geval 1 keer per week, maar regelmatig ook 2 tot 3 keer per week, eet ik niet thuis ‘s avonds. Ik eet dan bijvoorbeeld op mijn werk, op school of in de trein. Hoewel het op die momenten misschien verleidelijk is om in de pauze even wat kant-en-klaars te halen in de supermarkt, doe ik dit heel bewust niet. De rest van de avond moet er immers nog doorgewerkt worden en een goede bodem kan ik dan wel gebruiken. Dit recept geeft energie door de pasta en bevat verder lekker veel groente. Je kunt ervoor kiezen het later op te warmen, maar als pasta salade is hij ook erg lekker. En mocht je gewoon thuis eten en zin hebben in pasta dan is dit ook een hele goede optie. Kijk je mee naar het recept voor deze pasta met brocolli en bietenfalafel?

 

 

Snelle pasta met brocolli en bietenfalafel
 
Door:
Soort recept: Diner, Lunch
Aantal porties: 2
Ingrediënten
 • 200 gram volkoren penne
 • 1 grote broccoli
 • 2 paprika's
 • 50 gram rucola
 • 200 gram rode bietenfalafel (zelfgemaakt of zelf gekocht)
 • 12 cherry tomaten
 • 100 ml alpro rice quisine
 • peper, zout, olijfolie, citroensap
Zo maak je het
 1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking
 2. Breng in een andere (grote) pan water aan de kook, snij de broccoli in roosjes en kook in 8 min. beetgaar
 3. Bak de falafel in een koekenpan
 4. Snij ondertussen de paprika in stukjes en de cherry tomaten door de helft
 5. Giet de pasta en de broccoli af, doe dit nu samen in de grote pan
 6. Roer de paprika en cherry tomaten erdoor
 7. Voeg de rice quisine, olijfolie, citroensap, peper en zout toe naar smaak
 8. Doe rucola in een bak, leg de pasta met groente en de bietenfalafel hier bovenop

 

Heb jij deze pasta met brocolli en bietenfalafel gemaakt? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien! 

Meer recepten zien? In mijn boek Plantaardig Presteren lees je alles over een vegan voedingspatroon.

Dit vind je misschien ook lekker

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.