Vegan pasta pesto: Tupperware Thursday

Op 26 oktober 2017 door Maartje

Een nieuwe tupperware thursday! Ik had zin in een lekkere pasta, maar niet in een bolognese. Ook moest hij koud als salade te eten zijn, aangezien ik het onderweg op moest eten. Een pasta pesto, dat was lang geleden en daar had ik wel zin in. Maar pesto wordt natuurlijk met kaas gemaakt en dat staat tegenwoordig niet meer op mijn menu. Zonder kaas dus en ook zonder basilicum, want mijn plantje buiten begint te lijden onder het herfstige weer. Wat ik nog wel in de koelkast had was rucola en zo ontstond dit gerecht voor vegan pasta pesto. Makkelijk en snel klaar, perfect om een aantal dagen in de koelkast te bewaren en later in de week nog een keer te eten. Want wees eerlijk, pasta pesto verveeld nooit. Eetsmakelijk!  

 

 

Tupperware Thursday: Pasta pesto
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Aantal porties: 2
Ingrediënten
 • 160 gram volkoren penne
 • 1 broccoli
 • 1 courgette
 • 200 gram kikkererwten
 • 50 gram rucola
 • 25 gram pijnboompitten
 • 1 teentje knoflook
 • 2 EL edelgist
 • 3 EL olijfolie
 • peper, zout, scheutje citroensap
Zo maak je het
 1. Snij de broccoli en kook deze
 2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking
 3. Pak een koekenpan en rooster hier eerst de pijnboompitten in (zonder olie)
 4. Leg de pijnboompitten even apart
 5. Snij de courgette in blokjes
 6. Doe nu wat olie in de pan en bak hierin de courgette, voeg op het einde de kikkererwten kort toe
 7. Giet de penne en de broccoli af maar bewaar een klein beetje kookvocht van de pasta
 8. Doe in een kleine keukenmachine de rucola, pijnboompitten, knoflook, edelgist, olijfolie, citroensap en peper en zout
 9. Maal dit tot een mooi pesto, bepaal zelf hoe fijn je hem wil
 10. Meng de pesto door de groente en de pasta
 11. Voeg nu nog een klein beetje kookvocht van de pasta toe om het wat extra smeuïg te maken

 

Heb jij deze vegan pasta pesto gemaakt? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien! 

Meer recepten zien? In mijn boek Plantaardig Presteren lees je alles over een vegan voedingspatroon.

Dit vind je misschien ook lekker

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.