Ultimate vegan apple pancakes

Op 3 februari 2019 door Maartje

Hoogste tijd dat er weer eens een receptje op maartjemaria.com verschijnt! Zeker keer laat ik je zien hoe je deze ultimate vegan apple pancakes maakt. Vaak maak ik mijn pancakes met banaan maar ongezoete appelmoes is ook erg geschikt voor je pannenkoeken beslag. Het geeft het geheel een lekkere fluffy maar toch stevige en licht zoete smaak. Voor de finishing touch gebruik ik een boel kaneel en bak ik nog wat appeltjes mee. Dubbele appel pannenkoeken dus, geniet ervan!


Ultimate vegan apple pancakes
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Door:
Soort recept: Ontbijt, brunch
Aantal porties: 1-2
Ingrediënten
 • 100 gram speltmeel
 • 100 gram ongezoete appelmoes (zelf te maken maar ook in potjes te koop)
 • 100 ml plantaardige melk
 • 1 tl kaneel
 • 1 tl koek en speculaas kruiden
 • 1 tl bakpoeder
 • snufje zout
 • ½ appel in dunne schijfjes
 • topping: maple syrup en kaneel.
Zo maak je het
 1. Roer de droge ingrediënten door elkaar in een kom.
 2. Roer ook de natte ingrediënten door elkaar in een kom.
 3. Voeg de twee samen en mix goed door tot een glad beslag.
 4. Bak de pancakes in een koekenpan als volgt:
 5. Schep een flinke eetlepel beslag in een pan laat een beetje uitlopen tot een rondje. Leg er nu wat schijfjes appel bovenop. Bak de pannenkoeken een aantal minuten tot het beslag wat droger begint te worden. Draai hem nu om en bak de kant met de appel mooi goudbruin. Wanneer je je pannenkoek nog niet gaar genoeg vind, draai hem dan nogmaals om en bak hem nog even door op laag vuur. Let op want de kant met de appel verkleurt snel wanneer deze onder ligt!
 6. Serveer optioneel met wat maple syrup en extra kaneel.

Macro’s voor de gehele stapel
485 calorieën
13 gram eiwitten
98 gram koolhydraten
3 gram vet

Heb jij deze ultimate vegan apple pancakes gemaakt ? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien!

Dit vind je misschien ook lekker

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.