Vegan appel havermoutkoekjes

Op 16 juni 2020 door Maartje

Wauw, ik kwam erachter dat er nog geen enkel koekrecept op mijn blog staat! Hoogste tijd om daar verandering in te brengen. Vandaag laat ik je zien hoe je deze vegan appel havermoutkoekjes maakt. Whole food koekjes die toch knapperig worden! Ik vind ze heerlijk tussendoor maar ze gaan ook de fiets mee op. Kijk je mee naar het recept?

appel havermout koek

Vegan appel havermout koekjes
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Aantal porties: 6
Ingrediënten
 • 1 kleine appel
 • 1 (rijpe) banaan
 • 30 gram volkoren(spelt)meel
 • 75 gram havervlokken
 • 1 flinke theelepel kaneel
 • optioneel: zoetmaker als agavesiroop naar wens
Zo maak je het
 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Prak de banaan zo fijn mogelijk of gebruik een blender/keukenmachine.
 3. Schil de appel en snij in kleine blokjes.
 4. Roer alle ingrediënten door elkaar.
 5. Leg bakpapier op een ovenrooster (of bakplaat).
 6. Maak 6 bolletjes van het 'deeg' en druk deze plat.
 7. Leg de koekjes op het bakpapier en schuif in de oven.
 8. Bak de koekjes in 20 minuten goudbruin.
 9. Draai de koekjes nu om en bak nog 5 minuten zodat de onderkant ook knapperig kan worden.

havermout koekje

Heb jij deze vegan appel havermoutkoekjes gemaakt ? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien!

Plantaardig presteren, mijn eerste boek, is nu te bestellen! Bekijk het hier: www.maartjemaria.com/plantaardigpresteren

Dit vind je misschien ook lekker

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.