Vegan arretjescake sinterklaas editie

Op 29 november 2020 door Maartje

Nog een week voor sinterklaas de daken weer op gaat en terwijl je daar op zit te wachten, heb je vast zin in iets lekkers. Om eerlijk te zijn kan ik me niet herinneren dat ik ooit ‘normale’ arretjescake op heb. Aangezien het zo’n typisch Nederlands ding is wilde ik het toch een keer proberen. Zo gezegd zo gedaan. Ik had deze keer dus wat extra ‘testers’ nog om te beoordelen of deze vegan arretjescake te vergelijken is met ‘normale’ arretjescake, maar het is gelukt! Ik maakte er een speciale sinterklaas editie van met kruidnoten. Smullen maar!

P.s. Net zoals vorig jaar zal ik ook dit jaar weer een speciale actie voor bestellingen met de feestdagen hebben. Scroll helemaal naar beneden om te zien hoe je plantaardig presteren dit jaar extra voordeling kado kan geven.

aantal porties:

9-18

bereidings
tijd:

30 min

wacht
tijd:

minimaal 5 uur

totale
tijd:

4,5 uur

Ingrediënten

 • 150 gram suiker
 • 200 gram appelmoes (of 2 geprakte bananen)
 • 200 gram plantaardige ongezouten boter (ik gebruikte flora) 
 • 40 gram gezeefde cacaopoeder
 • 250 gram kruidnoten  
 • 125 gram pure chocoladekruidnoten
 • snufje zout
sinterklaas tiramisu
 • 150 gram suiker
 • 200 gram appelmoes (of 2 geprakte bananen)
 • 200 gram plantaardige ongezouten boter (ik gebruikte flora) 
 • 40 gram gezeefde cacaopoeder
 • 250 gram kruidnoten  
 • 125 gram pure chocoladekruidnoten
 • snufje zout
vegan arretjescake

Bereidingswijze

Bereidingswijze

Stap 1

Meng de appelmoes (of bananen) met de suiker. 

Stap 2

Smelt de boter in een steelpannetje en voeg het suikermengsel met de cacaopoeder en het zout toe. Meng alles goed door elkaar tot een gladde massa. 

Stap 3

Doe 200 gram kruidnoten in een ziplockbag en sla ze in kleinere stukjes met een deegroller. De overige 50 gram kruidnoten sla je ook wat fijner, maar zorg er hier flink grote stukken in blijven zitten. Meng alle kruidnoten door het beslag.

Stap 4

Bekleed een cakevorm met bakpapier en doe hiet het mengsel voor de arretjescake in. Druk even aan met de bolle kant van een lepel en verdeel daarna de chocolade kruidnoten over de bovenkant. 

Stap 5

Zet de arretjescake minimaal 4 uur in de koelkast zodat deze kan opstijven. 

Stap 6

Haal de arretjescake uit de vorm en snij in plakken (of vierkantjes). Bewaar in de koelkast. 

eetsmakelijk!
vegan arretjescake
sinterklaas arretjescake

VEGAN KOOKBOEK ALS SINTERKLAAS- OF KERSTKADO

Ik wil jullie allemaal een hele fijne sinterklaas wensen! Ben je nog opzoek naar een leuk vegan sinterklaas kado (of alvast een vegan kerst kado), dan is mijn vegan kookboek Plantaardig Presteren natuurlijk een goede optie. Om het extra leuk te maken krijg je met kortingscode ‘FEEST15‘ 15% korting op je bestelling tot 15 december. Daarnaast is hij ook nog extra feestelijk ingepakt in gerecycled kadopapier met een tag die je zelf kan beschrijven, een bescherm engeltje en een klavertje vier (laat me wel even in de opmerking van je bestelling weten dat je een ingepakte versie wil ontvangen). Let op: de post heeft het in de decembermaanden altijd extra druk dus bestel op tijd als je het boek voor een bepaalde datum in huis wilt hebben. Bestellen doe je via: www.maartjemaria.com/plantaardigpresteren

 

Heb jij deze vegan arretjes de sinterklaas editie gemaakt?

deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien!

Dit vind je misschien ook lekker

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.