Vegan bacon recept van rijstvellen

Op 17 november 2017 door Maartje

In het dagelijks leven heb ik niet heel erg sterk de behoefte om vlees te vervangen. Af en toe een vleesvervanger vind ik wel lekker maar vaak ga ik toch voor linzen, kikkererwten of andere bonen. Ik ben nooit echt een vlees liefhebber geweest dus wellicht speelt dat nog mee. Wat ik wel altijd erg lekker vond waren spekblokjes of ontbijtspek. Ja, niet het meest gezonde misschien maar de zoute smaak kon ik goed waarderen. En de geur, tja, ik kan spek al vanaf heinde en verre ruiken. In deze blog deel ik het recept voor vegan bacon, Het ziet er erg ingewikkeld uit en de ingrediënten lijst lijkt lang maar het is heel snel klaar en de meeste ingrediënten zul je al gewoon in huis hebben staan. Dus kijk mee en geniet!

 

 

Vegan bacon
 
Door:
Ingrediënten
 • rice papier vellen
 • 1 EL olijf olie
 • 1 EL edelgist vlokken
 • 1,5 EL tamaria (of soya sauce)
 • 1 EL barbeque saus
 • ½ - 1 EL maple syrup
 • ½ TL knoflookpoeder
 • ¼ TL paprika poeder
 • ¼ TL zwarte peper
Zo maak je het
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden
 2. Mix de ingrediënten voor de marinade samen in een bakje
 3. Zet alvast een andere bak klaar met water
 4. Bekleed een bakplaat met bakpapier
 5. Snij de rijstvellen in repen (let op, ze krimpen nog tijdens het bakken)
 6. Pak nu 2 repen rijstpapier, dip deze heel kort in het water en schut de druppels eraf
 7. 'Plak' ze nu tegen elkaar aan en leg op de bakplaat
 8. Ga zo door tot de bakplaat vol is
 9. Smeer de marinade rijkelijk aan op de bovenkant van de paren rijstvellen
 10. Zet de bakplaat voor 7 minuten in de oven
 11. Haal de bakplaat eruit en draai alle rijstvellen om
 12. Smeer nu aan de andere kant goed in met de marinade en zet ze nog 7-9 minuten terug in de oven
Opmerkingen
Maak een voorraadje en bewaar luchtdicht in de koelkast.
Serveer met pancakes en maple syrup (of met een heleboel andere lekkere gerechten)

 

Heb jij dit vegan bacon recept van rijstvellen gemaakt? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien!

Meer recepten zien? In mijn boek Plantaardig Presteren lees je alles over een vegan voedingspatroon.

Dit vind je misschien ook lekker

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

 1. Vegan boerenkool quiche - de menukaart van maart - […] quiche. Een lekkere stevige quiche met een knapperige bodem van filodeeg. Ik maakte nog wat extra vegan bacon voor…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.