Vegan bananenbrood : mijn basis recept

Op 17 juni 2018 door Maartje

Bananenbrood, wie heeft het ondertussen nog niet een keertje geproefd. Een aantal jaar geleden zag je het overal verschijnen en nog steeds maak ik het erg graag. Het is een lekker en gezond tussendoortje wat zorgt voor nieuwe energie zonder dat het zwaar op de maag ligt (want olie vrij!). Zeker tijdens het sporten zijn deze plakjes cake zeer welkom. Met noten, met rozijnen of met chocolade, er zijn eindeloos veel variaties mogelijk. Vandaag deel ik het recept voor mijn basis vegan bananenbrood, vanuit daar kun je altijd verder zelf gaan experimenteren met smaken en texturen. 

 

 

 

Vegan bananenbread : mijn basis recept
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Door:
Soort recept: Tussendoortje, zoet
Aantal porties: 12
Ingrediënten
 • 4 bananen
 • 250 gram speltmeel (of ander meel)
 • 1 tl bakpoeder
 • 1 tl baking soda
 • 1 tl citroensap
 • 1 tl kaneel
 • 1 tl vanille extract
 • snufje zout
 • flinke scheut plantaardige melk
Zo maak je het
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Doe de 4 bananen in een keukenmachine en maal tot een glad mengsel (prakken met een vork kan eventueel ook).
 3. Roer de droge ingrediënten door elkaar en voeg toe aan de gemixte bananen.
 4. Mix het geheel goed door elkaar. Voeg nu ook het citroensap toe en mix nog een keer goed door.
 5. Bekijk de textuur van je beslag. Afhankelijk van de grote van je bananen kan je beslag wat dikker of dunner uitvallen. Voeg een scheut plantaardige melk toe en mix opnieuw. Er moet een glad cake beslag ontstaan.
 6. Bak het bananenbrood in de oven gaar in ongeveer 35-40 minuten.
Opmerkingen
Wil je een gebakken banaan op de bovenkant? Neem dan een extra banaan en snij deze in de lengte door. Leg bovenop het bananenbrood en bak mee in de oven.

 

 

 

Macro’s voor 1 plak (wanneer gesneden in 12 plakken)

103 calorieën
3 gram eiwitten
2 gram koolhydraten
0,6 gram vet

Heb jij dit vegan bananenbrood gemaakt ? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien!

Dit vind je misschien ook lekker

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.