Vegan boerenkool quiche

Op 16 januari 2018 door Maartje

Boerenkool, een echte oerhollandse superfood. Nu het winter is had ik al langere tijd zin in boerenkool, maar niet in de stamppot versie. Er lag nog tofu in de koelkast waar ik graag een quiche mee wilde maken. Ik besloot die twee te combineren en maakte zo deze vegan boerenkool quiche. Een lekkere stevige quiche met een knapperige bodem van filodeeg. Ik maakte nog wat extra vegan bacon voor bovenop maar je zou ook eventueel vegetarische spekblokjes in de quiche zelf kunnen doen. Eetsmakelijk! 

 

 

Vegan boerenkool quiche
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Door:
Soort recept: Diner
Aantal porties: 2
Ingrediënten
 • 100 gram filodeeg
 • 1 rode ui
 • 400 gram boerenkool
 • 400 gram tofu
 • 1 TL mosterd
 • 1 EL edelgist vlokken
 • peper en zout
Zo maak je het
 1. Als je filodeeg gebruikt uit de diepvries, ontdooi deze dan eerst.
 2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 3. Snipper de rode ui en fruit deze aan in een koekenpan.
 4. Voeg beetje bij beetje de boerenkool te zodat deze slinkt.
 5. Voeg nog wat peper en zout toe.
 6. Laat de tofu goed uitlekken en dep droog.
 7. Doe de tofu in de blender samen met de mosterd en de edelgist vlokken.
 8. Doe de boerenkool bij de tofu in een kom en roer dit door elkaar. Als het wat te dik is kun je een scheutje plantaardige melk of room toevoegen.
 9. Vet een springvorm in, beleg de bodem en zijkanten met het filodeeg.
 10. Doe het groente tofu mengels in het filodeeg.
 11. Schuif de quiche in de oven en bak deze voor 30 minuten in de oven.
Opmerkingen
Serveer bijvoorbeeld met de vegan bacon die je ook op mijn website kunt vinden.

 

 

 

Macro’s voor 1 portie (halve taart) zonder bacon 
483 calorieën
28 gram eiwitten
69 gram koolhydraten
10 gram vet

Heb jij deze vegan boerenkool quiche gemaakt? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien!

 

Dit vind je misschien ook lekker

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.