Vegan borrelplank & zoete dessert pizza

Op 5 juni 2020 door Maartje

Lange zomeravonden buiten, lekker borrelen met vrienden en genieten van de ondergaande zon. Wat mij betreft heerlijk voor het weekend, al kan dat ook best door de week. Maar wat zet je dan op tafel?! Gelukkig kun je als vegan ook harstikke goed borrelen. Ik maakte een vegan borrelplank die eigenlijk ook nog best wel verantwoord is. Gezond en plantaardig borrelen, wat wil je nog meer.

vegan borrel plank

Op mijn vegan borrelplank

Als ik aan borrelen denk, denk ik aan lekker makkelijk en gezellig. Je wil geen uren in de keuken staan maar gewoon genieten van de relaxte sfeer. Mijn borrelplank is dus een combinatie van kant-en-klare producten en zelfgemaakte hapjes.

 • Fruit: druiven en watermeloen
 • Dips: (rode bieten) hummus, muharra, guacamole, vegan aioli
 • Rauwkost om te dippen: wortel, komkommer, paprika, snoep tomaatjes
 • Warme hapjes: vegan gehaktballetjes, vegan falafel sticks
 • Nacho chips
 • Vegan feta
 • Noten
 • Pizza in reepjes, crackers, picos
 • Pizza bianco met vijgen en rucola: magioni pizzabodem afbakken in de oven, besmeren met vegan aioli en beleggen met verse vijgen en rucola.
 • Vegan spring rolls: volkoren rijstpapier met hummus, wortel, paprika en rode kool. Een uitgebreidere versie vind je hier.

 

Een vegan zoete dessert pizza

Als toetje sloten we de avond af met een zoete dessert pizza. Afgelopen periode had ik regelmatig een pizza met nutella of met mascarpone gezien en ik wilde daar een vegan gezonde versie van maken. Voor deze pizza gebruikt ik een magioni pizzabodem. Bak deze in de oven en roer ondertussen vanille door vegan kwark. Besmeer de pizza met de vanille kwark en beleg met vers fruit. Schaaf wat pure chocolade over de pizza en bestrooi met een klein beetje poedersuiker.

zoete dessert pizza

Heb jij  iets van deze vegan borrelplank gemaakt ? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien!

Plantaardig presteren, mijn eerste boek, is nu te bestellen! Bekijk het hier: www.maartjemaria.com/plantaardigpresteren

Dit vind je misschien ook lekker

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

 1. Kikkererwten kerrie slawraps - MaartjeMaria.com - […] De zomer is gestart en dat is ook te merken aan de temperaturen! Met temperaturen boven de 30 graden…
 2. Gebakken snicker banaan van de BBQ - MaartjeMaria.com - […] BBQ seizoen is nog in volle gang! Eerder deelde ik al een aantal vegan barbecue recepten en vegan borrel…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.