Lange zomeravonden buiten, lekker borrelen met vrienden en genieten van de ondergaande zon. Wat mij betreft heerlijk voor het weekend, al kan dat ook best door de week. Maar wat zet je dan op tafel?! Gelukkig kun je als vegan ook harstikke goed borrelen. Ik maakte een vegan borrelplank die eigenlijk ook nog best wel verantwoord is. Gezond en plantaardig borrelen, wat wil je nog meer.

vegan borrel plank

Op mijn vegan borrelplank

Als ik aan borrelen denk, denk ik aan lekker makkelijk en gezellig. Je wil geen uren in de keuken staan maar gewoon genieten van de relaxte sfeer. Mijn borrelplank is dus een combinatie van kant-en-klare producten en zelfgemaakte hapjes.

  • Fruit: druiven en watermeloen
  • Dips: (rode bieten) hummus, muharra, guacamole, vegan aioli
  • Rauwkost om te dippen: wortel, komkommer, paprika, snoep tomaatjes
  • Warme hapjes: vegan gehaktballetjes, vegan falafel sticks
  • Nacho chips
  • Vegan feta
  • Noten
  • Pizza in reepjes, crackers, picos
  • Pizza bianco met vijgen en rucola: magioni pizzabodem afbakken in de oven, besmeren met vegan aioli en beleggen met verse vijgen en rucola.
  • Vegan spring rolls: volkoren rijstpapier met hummus, wortel, paprika en rode kool. Een uitgebreidere versie vind je hier.

 

Een vegan zoete dessert pizza

Als toetje sloten we de avond af met een zoete dessert pizza. Afgelopen periode had ik regelmatig een pizza met nutella of met mascarpone gezien en ik wilde daar een vegan gezonde versie van maken. Voor deze pizza gebruikt ik een magioni pizzabodem. Bak deze in de oven en roer ondertussen vanille door vegan kwark. Besmeer de pizza met de vanille kwark en beleg met vers fruit. Schaaf wat pure chocolade over de pizza en bestrooi met een klein beetje poedersuiker.

zoete dessert pizza

Heb jij  iets van deze vegan borrelplank gemaakt ? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien!

Plantaardig presteren, mijn eerste boek, is nu te bestellen! Bekijk het hier: www.maartjemaria.com/plantaardigpresteren