Vegan chocolademelk maken

Op 20 oktober 2020 door Maartje

Het najaar heeft flink zijn intrede gemaakt en hier thuis is dat altijd hét moment om weer aan de warme chocolademelk te gaan. Gelukkig kun je heel erg lekker genieten met plantaardige chocolademelk. In de supermarkt zijn er verschillende soorten vegan chocolademelk te vinden, maar ik maak de mijne het liefst zelf. Net zo lekker en net wat verantwoorder, zo kun je gewoon lekker nog zo’n warme mok gezonde vegan chocolademelk nemen. In deze blog laat ik je zien hoe ook jij vegan chocolademelk kan maken.

vegan recept chocolademelk

Vegan chocolademelk maken
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Door:
Aantal porties: 1
Ingrediënten
  • 2 tl cacaopoeder
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl vanillepoeder
  • 2 tl water
  • 1 mok plantaardige melk
Zo maak je het
  1. Maak een papje van de cacao, de kaneel, de vanille en het water.
  2. Doe de melk in een pannetje en warm iets op, voeg nu het papje toe en roer goed door.
  3. Verwarm verder tot gewenste temperatuur.
  4. (je kunt ook een magnetron gebruiken. Verwarm de melk dan eerst 1 minuut. Roer het papje er door en verwarm nog 1,5-2 minuten)

vegan chocolademelk maken

Macro’s met sojamelk

Heb jij deze vegan chocolademelk gemaakt? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien!

 

Dit vind je misschien ook lekker

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.