Vegan eetdagboek #10 – Wat ik eet op een dag

Op 19 mei 2019 door Maartje

Tijd voor een nieuw eetdagboekje. Of eetdagboek eigenlijk, want deze keer bevat hij wel erg veel eten. Want als je tijdens een training bij 3000 calorieën verbrand, wat eet je dan? Het is dan erg makkelijk om voor ongezonde dingen te kiezen, maar voor een goed herstel is het ook wel verstandig om verantwoord te eten.. Kijk je mee in mijn vegan eetdagboek, naar wat ik eet op een dag?

Wat ik eet op een dag: Zaterdag 18 mei, swim – bike – run – bike – run

Om 9 uur gaat het zwembad open en daar wil ik graag op tijd zijn. Om 07:30 uur zit ik aan het eerste deel van mijn ontbijt. Ik kies een grote bak havermout met banaan, kiwi en nog wat extra muesli. Na het zwembad rond 11:00 uur, neem ik het tweede deel van mijn ontbijt, of misschien is dit het eerste beetje van mijn lunch? Vandaag zit er niet echt logica in mijn eetmomenten. Ik neem 2 boterhammen met pindakaas, jam, banaan en kaneel.

De boterhammen geven me nieuwe energie, zonder dat mijn buik bomvol zit. Ik ben klaar om verder te gaan trainen. Mijn training ziet eruit als volgt: 40 km fietsen, 8 km lopen, 40 km fietsen en weer 8 km. Dit gaat achter elkaar door waardoor ik vooral onderweg zal eten. Ik neem 3 flinke stukken ontbijtkoek en 3 rijstcakejes mee.

Rond 16:30 uur ben ik thuis, behoorlijk moe, bezweet en warm. Ik neem een peer ijsje om even af te koelen. Vervolgens maakte ik nog een smoothiebowl met eiwitpoeder, blauwe bessen en mango. Daar bovenop gaat nog wat muesli. Deze bowl snoep ik lekker op. Een paar uurtjes later ben ik gedoucht en bijgekomen. Echt zin om te koken heb ik niet en aangezien we vaak op zondag pas nieuwe boodschappen doen hebben we ook niet veel in huis. Het wordt een vrij random maaltijd van broccoli, vegan filetjes, vegan groenten focaccia en een beetje ketchup. Niet erg logisch maar wel lekker en best een welkome aanvulling.

Na het diner heb ik eigenlijk niet direct honger. Ik weet echter dat ik nog niet voldoende heb gegeten en rond 20:30 uur besluit ik toch voor een toetje te gaan. Er ligt een nieuw soort vegan ijs in de koelkast wat nog een beetje verantwoord is. Ik neem weer er weer een goede berg muesli bij en een nectarine. Als ik dan eenmaal begin te eten dan komt de honger pas opzetten. Ik neem nog 2 wortel wraps. Eentje met pindakaas een eentje met een avocado. Hierna heb ik toch wel genoeg gegeten voor vandaag en ga ik voldaan naar bed.

Daarmee sluit ik de dag af en bereken ik alle calorieën voor jullie. In totaal komt het neer op ongeveer het volgende:

4022 kilocalorieën

548 gram koolhydraten (56%)

153 gram eiwitten (16%)

122 gram vetten (28%)

Tot bij het volgende eetdagboekje!

Zien wat ik nog meer eet? Neem een kijkje op mijn instagram profiel.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.