Vegan eetdagboek #11 – Wat ik eet op een dag

Op 19 juni 2019 door Maartje

Tijd voor een nieuw eetdagboekje. Vorige week was ik een aantal dagen zieken en afgelopen weekend was ik niet thuis om te eten. Afgelopen maandag was ik weer thuis en kon ik, voor mijn gevoel na hele lange tijd, weer lekker eten. Ik hield een vegan eetdagboek bij en ga je vandaag laten zien wat ik allemaal eet als vegan sporter. Kijk je mee?

Wat ik eet op een dag: Maandag 17 juni, run & swim day

Het zou een warme dag worden vandaag en dus wilde ik vroeg gaan hardlopen. Ik was vroeg uit de veren en at een banaantje voor mijn run. Het was een rustig loopje van 50 minuten waardoor ik niet heel veel energie nodig had van een groot ontbijt. 50 minuten is voor mij extra net te lang om zonder ontbijt te gaan als ik het gevoel heb dat mijn tank niet helemaal vol is. Een banaan bood en goede en snelverteerbare optie. Na mijn rondje lopen ga ik voor mijn echte ontbijt. Ik had overnight oats klaar staan die ik lekker koud kon opeten. Toch wel fijn op een warme dag in plaats van je warm gekookte havermout.

 

Doordat mijn ontbijt nu redelijk laat was, sloeg ik een tussendoortje over. Ik ging regelrecht door naar mijn lunch en dat werd een stevige voor het zwemmen dat daarna zou volgen. Ik neem 5 botterhammen waarvan 4 met hummus en komkommer en nog eentje mijn chocolade hummus. Mijn eten laat ik zakken en ondertussen ga ik verder aan het werk.

Halverwege de middag vertrek ik richting het openlucht zwembad. Het is nog steeds heerlijk weer en ik zwem hier een uurtje. Na het zwemmen neem ik een appel, een nectarine en een CLIF bar. Die laatste heeft een chocoladerandje en is behoorlijk gesmolten in het zonnetje, oeps. Ik heb mijn werkspullen meegenomen en blijf nog tot een uurtje of 5 aan het zwembad liggen.

Eenmaal thuis begin ik aan het avondeten. Er ligt nog een zak sla die op moet en daar maak ik deze pasta salade mee. Lekker fris en perfect voor deze zomerdag.

‘s Avonds heb ik nog behoefte aan een snack. Ik neem een rijstwafel met pindakaas en een bak soja yoghurt met granola en kiwi.

Daarmee sluit ik de dag af, je ziet lekker veel zomers fruit op deze dag. De dag komt in totaal neer op de volgende calorieën en macronutriënten:

2954 kilocalorieën

362 gram koolhydraten (52%)

139 gram eiwitten (20%)

84 gram vetten (27%)

Tot bij het volgende eetdagboekje!

Zien wat ik nog meer eet? Neem een kijkje op mijn instagram profiel.

Meer leren over (plantaardige) (sport) voeding? Je leest er alles over in mijn boek Plantaardig Presteren. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.