Vegan eetdagboek #12 – Wat ik eet op een dag

Op 19 augustus 2019 door Maartje

Mijn laatste eetdagboek was alweer van twee maanden geleden, hoogste tijd voor een nieuwe. Ik weet dat er twee type eetdagboekjes zijn die het meest worden gewaardeerd. Degene waarbij ik veel train en veel eet, zodat andere sportievelingen daar inspiratie uit kunnen de halen. De andere waarbij ik niet zoveel eet en train, zodat ieder gemiddeld persoon er inspiratie uit kan halen. Vandaag is het een eetdagboekje uit de eerste categorie geworden. Lees je mee in mijn vegan eetdagboek?

Wat ik eet op een dag: Zondag 18 augustus, 4+ uren op de fiets (wedstrijd en duur)

Het is dan wel een zondag, uitslapen doe ik vandaag niet. Om 07:00 uur gaat mijn wekker en is het tijd voor ontbijt. Gelukkig staat deze al grotendeels klaar. Ik start de dag met overnight oats en voeg hier nog wat extra vers fruit aan toe. Om 07:10 uur heb ik mijn ontbijt op. Om 8:30 uur stap ik op de fiets voor het eerste deel van mijn rit.

Na ongeveer 1 uur en 35 minuten fietsen kom ik aan in Dordrecht op het clubparcours van DRC de mol. Onderweg heb ik alleen water gedronken en niet gegeten. Bij aankomst doe ik dat direct. Ik wil namelijk zo snel mogelijk mijn koolhydraat voorraad weer aanvullen. Ik neem een CLIF bar en een banaan. Samen goed voor zo’n 55 gram aan koolhydraten. Mijn lichaam heeft een klein uurtje om de boel te verteren. Vervolgens gaat de trainingswedstrijd van start. We fietsen een uur op hoge intensiteit. Ik eet onderweg niets maar probeer wel water te drinken, lastig want met die regen is het niet echt dorstig weer en houd ik mijn handen liever aan het stuur.

Na de wedstrijd heb ik wel echt een beetje honger gekregen. Ik moet vanuit Dordrecht ook weer naar huis fietsen dus ik eet even goed wat. Ik ga voor 4 boterhammen, waarvan 2 met appelstroop en 2 met jam. Daarnaast neem ik een klein bakje alpro go on mango, dit is vloeibaar en bevat wat suiker wat makkelijk op te nemen is maar het bevat ook een klein beetje eiwit. Dat kleine beetje eiwit al tijdens het trainen doe ik heel bewust. Meer uitleg hierover vind je in plantaardig presteren.

Onderweg neem ik nog een CLIF bar. Normaal zou ik nu waarschijnlijk een flinke plak bananenbrood o.i.d. hebben genomen maar helaas had ik die niet in huis. Als ik uiteindelijk rond 14:45 uur thuiskom valt de hoeveelheid honger die ik heb nog best wel mee. Ik neem weer een lekkere bak havermout en voeg een schepje eiwitpoeder en diepvries bosbessen toe. Hierdoor krijgt de havermout een niet zo charmant kleurtje maar lekker is het zeker wel.

Als het dan uiteindelijk avond is begin ik toch wel honger te krijgen. Ergens kriebelt het om naar de snackbar te gaan maar ik besluit het toch iets verstandiger aan te pakken. Ik maak zelf zoete aardappelfriet uit de oven met een vegan burger en sla. Oké er gaat wel een klodder mayolijn bij maar dat is beter dan frituur. Als toetje neem ik soja yoghurt met aardbeien en hagelslag, een beetje verwennen mag toch in het weekend? 🙂

Daarna is het tijd om naar bed te gaan en eet ik niets meer. Als ik zo het eetdagboek doorkijk lijkt het allemaal niet eens zo heel erg veel. Voor jullie heb ik natuurlijk weer de calorieën bijgehouden en als je die bekijkt kom je erachter dat het toch wel behoorlijk wat is geweest. Vrij veel koolhydraten maar die heb ik ook zeker allemaal opgebruikt deze dag.

3592 kilocalorieën

491 gram koolhydraten (57%)

144 gram eiwitten (17%)

99 gram vetten (26%)

Tot bij het volgende eetdagboekje!

Zien wat ik nog meer eet? Neem een kijkje op mijn instagram profiel.

Meer leren over (plantaardige) (sport) voeding? Je leest er alles over in mijn boek Plantaardig Presteren. 

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Vegan eetdagboek #13 - Wat ik eet op een dag - MaartjeMaria.com - […] reactie op mijn vorige eetdagboekje kreeg ik twee verzoeken: een eetdagboek van een wedstrijddag en een eetdagboek van een…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.