Vegan eetdagboek #13 – Wat ik eet op een dag

Op 30 september 2019 door Maartje

Als reactie op mijn vorige eetdagboekje kreeg ik twee verzoeken: een eetdagboek van een wedstrijddag en een eetdagboek van een rustdag. Vandaag laat ik je zien wat ik eet op een wedstrijd dag, volgende keer zal het rustdag dagboek online komen. Kijk je mee naar mijn vegan eetdagboek van de halve triathlon in Knokke-Heist?

Wat ik eet op een dag: Halve triathlon Knokke-Heist zaterdag 7 september

Ik eet op mijn laatste maaltijd voor een wedstrijd als deze het liefst 3,5 tot 3 uur voor start. Dit geld voor wedstrijden in de ochtend maar ook voor wedstrijden die pas later op de dag starten (dan eet ik meerdere keren voor de wedstrijd dus). De wedstrijd start vandaag om 10:10 uur en om 6:30 uur heb ik de wekker gezet. Mijn bak met overnight oats staat al klaar, ik doe er nog wat extra fruit en cruesli over en ga dan eten. Dit lijkt misschien een klein ontbijt voor een halve triathlon, maar laat je niet foppen door het beeld. Deze bak bevat namelijk meer dan 1000 kilocalorieën! Het is 100 gram havermout met amandelmelk, 2 bananen, rozijnen, nectarine en 65 gram cruesli. Deze hoeveelheid geeft mij de perfecte hoeveelheid koolhydraten die ik voor een wedstrijd nodig heb (in plantaardig presteren kun je hier meer over lezen).

Tijdens de wedstrijd is mijn ‘voeding’ eigenlijk erg saai om te zien. Geen hopen gels of repen maar deze bidons die in de koelkast staan. Ik gebruik op dit moment NutrID tijdens mijn wedstrijden. Een hypertone sportdrank die ik in specifieke hoeveelheden en op specifieke tijden net voor en tijdens de wedstrijd neem. Ook tijdens mijn halve triathlon in Terheijden heb ik dit gebruikt en tot nu toe bevalt het goed. Je denkt misschien dat dit ook weer weinig is, maar deze bidons bevatten ongeveer 1600 kilocalorieën. Naast de sportdrank drink ik ook water tijdens de wedstrijd.

Na de finish pak ik een stuk watermeloen. Ik heb eigenlijk nooit direct honger dus ik dwing mezelf kleine dingen te eten na de wedstrijd. Dit keer is dat een CLIF builders bar, een plantaardige eiwitreep die ook de nodige koolhydraten bevatten. Ik neem ook een alpro go on mango toetje. Een uur na de wedstrijd neem ik mijn eerste ‘vaste en zwaardere’ maaltijd, 4 boterhammen met hummus.

Het avond eten is een beetje vreemd verdeeld vandaag. Het is best laat voor we richting huis gaan en door een file net voor de grens gaan we al eerder de snelweg af. We stoppen bij een echt Belgisch frietkot voor heerlijke friet. Ik neem er een beetje huisgemaakte vegan satésaus bij. Eenmaal thuis besluit ik dat ik toch nog wel iets meer voeding nodig heb. Ik maak een salade zodat ik toch nog wat groenten binnen krijg vandaag en maak daarbij nog een vegan cordon bleu. Ik ben nooit echt van de cheatdagen maar de avond na een wedstrijd kan ik toch wel echt genieten van lekker en ongezonder eten.

Eigenlijk heb ik daarna geen honger meer maar de hoeveelheid calorieën die ik vandaag op heb t.o.v. de wedstrijd is nog redelijk laag en stiekem heb ik nog wel trek in iets lekkers. Ik neem een bak ijs met een kiwi en wat muesli. Zo kom ik ook op deze dag nog prima aan mijn dagelijkse behoefte groente en fruit, ondanks dat ik ook minder ‘gezonde’ producten op heb vandaag.

 

Ik sluit mijn eetdagboekjes altijd af met de calorieën en macro’s van die dag en ik kan je vertellen, dat zijn er aardig wat. Schrik niet van de volgende cijfers.

4887 kilocalorieën

828 gram koolhydraten (68%)

117 gram eiwitten (10%)

119 gram vetten (22%)

Tot bij het volgende eetdagboekje, dat wordt dus een rustdag.

Zien wat ik nog meer eet? Neem een kijkje op mijn instagram profiel.

Meer leren over (plantaardige) (sport) voeding? Je leest er alles over in mijn boek Plantaardig Presteren. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.