Vegan eetdagboek #14: – koolhydraten stapelen

Op 30 december 2019 door Maartje

Een iets ander vegan eetdagboek dan normaal, deze keer laat ik je zien wat ik at tijdens het koolhydraten stapelen. De week voorafgaand aan de hele ironman begon ik via een vast protocol met het stapelen van koolhydraten. Per dag bouwt zich dit op (hoe dit precies werkt kun je lezen in mijn boek). Ik laat je zien wat ik at op de donderdag. De hoeveelheid koolhydraten is hier al een stukje hoger dan ik normaal op een dag consumeer, maar naar het einde van de week werd het dus zelfs nog meer. Kijk je mee naar mijn vegan eetdagboek?

Wat ik eet op een dag: Donderdag 28 november – hardlopen, zwemmen en koolhydraten stapelen

We zijn dan wel op vakantie, in onze AirBnB is een keuken. Ik kan dus zelf koken en behulp van de weegschaal ook kijken hoeveel ik binnenkrijg. Ik kan me voorstellen dat je daar niet aan moet denken tijdens je vakantie (na mijn wedstrijd heb ik dat ook vooral niet meer gedaan), maar in de voorbereiding was het heel erg handig om zelf nog mijn maaltijden te kunnen bepalen en zo goed als hetzelfde te eten als dat ik thuis doe. Om die reden is mijn ontbijt ook zo goed als het hetzelfde als thuis. Ik begin met, hoe kan het ook anders, havermout. Ik doe dit na mijn hardlooprondje van een kleine 30 minuten. Naast havermout neem ik kiwi, banaan, aardbei en deze heerlijk vegan chocolade crueslie.

Een tussendoortje neem ik vandaag niet, aangezien het ontbijt al wat later was (en heel erg groot!) en de lunch weer redelijk vroeg is. Ik ga voor 6 boterhammen. 4 besmeer ik er met hummus, komkommer en sla. 2 besmeer ik er met pindakaas en jam. Het brood is helaas nergens zoals van de bakker in Nederland maar inmiddels ben ik er hier goed aan gewend en vind ik het best lekker.

Nadat de lunch is gezakt ga ik richting de exo om mijn startnummer op te halen! Een heel erg leuk moment maar daarna moet er ook nog rustig gezwommen worden. Mijn laatste zwemtraining voor de wedstrijd. Ik zwem een klein half uurtje en ga daarna voor een redelijk uitgebreid tussendoortje terwijl ik nog een uurtje aan het water blijf liggen. Ik heb een peer meegenomen van huis en 2 muesli repen, door de hitte is het moeilijk om andere dingen mee te nemen dus dit was mijn beste optie.

koolhydraatrijk tussendoortje

Eenmaal weer terug thuis heb ik niet veel zin in warm eten. We gaan dus voor een lauwwarme salade met deze dunne soort pita broodjes. Ze zijn zo dun dat het bijna op chips lijkt. Open snijden en de salade als vulling gebruiken is niet mogelijk, dus ik eet ze er zo bij op. Ik sluit de dag af met een beet-it shotje en nog een heel klein toetje (ik zit vol!).

Zoals altijd sluit ik mijn vegan eetdagboek ook deze keer weer af met een overzicht van alle calorieën die ik deze dag at. Het aantal koolhydraten ligt hoger dan normaal en ik ben ook een stukje over mijn behoefte van deze dag heen. Ik kan je verklappen, de dagen die hierna kwamen werden nog een stukje pittiger met koolhydraten stapelen.

3047 kilocalorieën

449 gram koolhydraten (62%)

112 gram eiwitten (15%)

70 gram vetten (22%)

 

Zien wat ik nog meer eet? In mijn Instagram stories laat ik je regelmatig zien wat ik eet.

Wil je meer weten over plantaardige sportvoeding en het protocol om koolhydraten te stapelen? Je leest er alles over in mijn boek Plantaardig Presteren. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.