Vegan eetdagboek #15 – Wat ik eet op een dag

Op 25 februari 2020 door Maartje

Ik bedacht me afgelopen vrijdag het misschien wel leuk zou zijn om zaterdag weer eens een eetdagboek bij te houden. Wat ik toen nog niet wist, is dat ik die nacht heel slecht zou slapen en de zaterdag een behoorlijk random eetdag zou worden. Maar hey, ik geloof niet in de perfecte voeding en af en toe moeten we gewoon wat flexibel zijn. Kijk je mee naar mijn vegan eetdagboek?

Wat ik eet op een dag: zaterdag 22 februari, zwemmen en hardlopen

Zwemmen kan op zaterdag in het zwembad tussen 11:00 en 13:00 uur. Het oorspronkelijk plan was om in de ochtend dan eerst mijn looptraining al te doen. Door een hele slechte nacht werd ik na 5 uur slapen om 09:00 uur wakker en ging eerst hardlopen niet meer lukken. Ik had zin in brood in plaats van in havermout. Ik nam drie boterhammen waarvan twee met pindakaas en jam en eentje met alleen jam. Best een prima ontbijt om daarna richting het zwembad te gaan vond ik zo.

 

Na de zwemtraining om at ik zo snel mogelijk mijn lunch (of tweede ontbijt?). Ik moest in de avond nog werken en kon daarom niet te lang wachten met hardlopen. Aangezien mijn eten altijd echt wel even moest zakken at ik een portie havermout in de auto. Eenmaal thuis had ik toch nog wel iets meer trek en nam ik er nog een banaan bij.

 

Na het hardlopen (15:45 uur) was het tijd om op te schieten. Ik nam een alpro toetje voor ik in de douche sprong. Ik moest op 17:00 uur starten met werken en rond 16:35 uur weg van huis. Voor die tijd moest ik al gegeten hebben. Ik had nog een groente pizza bodem liggen en maakte hier een vegan kipsaté pizza van. Dit was mega mega lekker maar vulde eigenlijk net niet goed genoeg. Ik had haast en moest weg, geen tijd om verder nog iets te eten dus ik besloot op de fiets richting werk nog een trek reep te eten.

 

Ik werkte tot 22:00 en zette in die tijd nog ruim 15.000 stappen. Eenmaal thuis was ik moe, had ik honger maar vooral ook trek. Ik nam ijs met soja kwark en fruit. Zeker geen verkeerde afsluiting van de zaterdag avond.

vegan ice cream

 

De calorieën en macro’s van deze dag:

3059 kilocalorieën

408 gram koolhydraten (55%)

117 gram eiwitten (15%)

93 gram vetten (29%)

Tot bij het volgende eetdagboekje, dat wordt dus een rustdag.

Zien wat ik nog meer eet? Neem een kijkje op mijn instagram profiel.

Meer leren over (plantaardige) (sport) voeding? Je leest er alles over in mijn boek Plantaardig Presteren. 

 

2 Reacties

  1. Ingeborg

    Ik vind het zo leuk dat ik jouw blog en vlog tegen gekomen ben! Je bent super inspirerend!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.