Vegan eetdagboek #18 – Wat ik eet op een dag

Op 23 november 2020 door Maartje

Jeetje wat is het lang geleden dat ik een eetdagboek heb gedeeld! De laatste twee waren in video vorm, maar vandaag deel ik weer een ouderwets eetdagboek in fotovorm. Het eetdagboek van vandaag ziet er qua inhoud iets anders uit dan je van me gewend bent. Op deze dag at ik namelijk vooral buiten de deur! Ik wil je laten zien dat je ook als sportende vegan prima lekker buiten de deur kunt eten zonder dat dit direct consequenties heeft. Geniet op zo’n dag van het lekkers dat er voor je is.

 

WAT IK EET OP EEN DAG: Dinsdag 21 juli, hardlopen en leuke dingen doen

Ik start de dag vroeg met een 10 km run. Een half uur nadat de wekker is gegaan sta ik al buiten. Omdat een maaltijd in die korte tijd niet kan zakken eet ik alleen een banaan. Voor een uurtje op lage hartslag lopen is dat prima, zeker omdat ik gisteren na het trainen goed gegeten heb en mijn voorraad gevuld is. Bij thuiskomst doe ik iets wat ik bijna nooit doe, ik neem een eiwitreep. Ik weet namelijk dat ik als ik uit de douche kom een lekkere stapel pannenkoeken ga eten die meer dan voldoende koolhydraten bevatten om te herstellen na het trainen, maar de eiwitten daarin zullen niet zo veel zijn. Daarnaast zit er ongeveer 1,5 uur tussen het thuiskomen van mijn run en het eten van de pannenkoeken, die periode vind ik te lang om niets te eten. Bij mijn pancakes neem ik een appel wortel gember sapje.

De pannenkoeken zijn heerlijk! Toen ze op tafel kwamen dachten we even dat het maar een ‘kleine’ stapel was, maar na het eten zit ik propvol. Tussendoor lopen we lekker door de stad en gaan we in het stadspark zitten. Het is flink warm dus ik drink veel water. Halverwege de middag heb ik wel zin in een snack, maar in het stadspark is helaas niet veel plantaardig eten te vinden. Ik kies uiteindelijk voor een perenijsje en eet wat restjes nacho’s zonder kaas.

Richting het einde van de dag heb ik toch weer behoorlijk honger gekregen. De stapel pannenkoeken was misschien groot, maar verder heb ik vandaag nog niet heel veel gegeten. We strijken neer bij een restaurant met lekker veel vegan opties en starten met een vegan broodje caprese. We delen dit met zijn tweeën en gezien de honger is deze binnen mum van tijd op. Ik heb het gevoel dat ik hierna nog vier gangen kan eten, maar als het hoofdgerecht eenmaal verschijnt blijken mijn ogen groter dan mijn maag. De gigantische kimchi bowl bevat (heel veel) wilde rijst, sla, kimchi, radijs, edamame, wakame, wortel, taugé, macadamia en loempia’s. Hij is heerlijk maar richting het einde ging ik behoorlijk langzaam eten. Ik zat zo vol dat ik niet eens een frietje meepikte van mijn overbuurman.

Normaal deel ik bij een eetdagboek ook de calorieën en macro’s van deze dag met je. Deze dag weet ik dat uiteraard niet precies dus ik heb een schatting gemaakt:

2500 – 2800 kilocalorieën

koolhydraten +/- 60%

eiwitten +/- 15%

vetten +/- 25%

 

Zien wat ik nog meer eet? Neem een kijkje op mijn Instagram profiel.

Meer leren over (plantaardige) (sport) voeding? Je leest er alles over in mijn boek Plantaardig Presteren. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.