Vegan eetdagboek #7 Wat ik eet op en dag

Op 8 januari 2019 door Maartje

Een eetdagboek, het werd door jullie altijd heel erg gewaardeerd. Toch is de laatste alweer ruim een half jaar geleden! Tijd om daar verandering in te brengen en dus bedacht ik in december dat ik het weer eens bij moest houden. Vervolgens vergat ik weer hem online te zetten maar hier dan eindelijk alsnog, mijn eetdagboekje van 17 december 2018. Neus je lekker mee in mijn vegan eetdagboek?

Wat ik eet op een dag: Maandag 17 december, thuis studie dag

Vandaag is het maandag en heb ik alvast kerstvakantie van school. Ik hoef dus niet in alle vroegte naar Enschede maar kan rustig thuis ontbijten. Ik heb niet direct honger als ik opsta. Ik start eerst met een kop thee achter mijn laptop en ga rond 09:00 uur ontbijten. Het wordt een goede bak havermout/boekweit vlokken met fruit en pindakaas. Een best calorie rijk ontbijt, maar ik vind dat een erg fijne start van de dag.

Omdat ik pas laat maar stevig ontbijt sla ik een tussendoortje in de ochtend over. Voor mijn blog ben ik bezig met de kerstrecepten en ik maar de aubergine rolletjes. De recepten die ik maak, eet ik ook altijd direct op. Helaas zijn de rolletjes niet genoeg voor een volledige lunch en dus rol ik ze uit over volkoren desem crackers. Stiekem mis ik mijn boterhammen een beetje en daarom heb ik niet het gevoel dat ik echt vol zit. Ik neem nog 2 crackers, eentje met hummus en eentje met vegan paté. Het maken van recepten duurt altijd langer dan ik denk, waardoor ik uiteindelijk pas rond 13:30 begin met lunchen.

Ik ga vanavond zwemmen en eet daarom vroeg. Ik vind het fijn als mijn eten helemaal gezakt is voor ik ga sporten. Rond 17:00 uur begin ik daarom met het maken van het avond eten. Ik heb zin in iets lekkers, iets echt lekkers zonder dat het te veel werk is. Er liggen nog spelt pizza bodems in de kast en ik besluit ik te maken. Ik besmeer de bodem met paprika spread en beleg hem met courgette, paprika en vegan spekjes. De pizza gaat de oven in en rond 19:00 uur ga ik naar het zwembad.

Na de zwemtraing eet ik nog wat kleins. Ondanks de training heb ik niet heel veel honger want mijn maaltijden vandaag zijn aardig groot geweest. Ik neem nog een beetje soja yoghurt met peer, rozijnen en kaneel. Ik heb een adventskalender met chocolaatjes en ook daar neem ik er eentje van.

Daarmee sluit ik de dag af en bereken ik alle calorieën voor jullie. In totaal komt het neer op ongeveer het volgende (zonder het blokje chocolade uit de kalender!):

2305 kilocalorieën

274 gram koolhydraten (50%)

99 gram eiwitten (18%)

80 gram vetten (32%)

Tot bij het volgende eetdagboekje!

Zien wat ik nog meer eet? Neem een kijkje op mijn instagram profiel.

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Vegan eetdagboek #8 - Wat ik eet op een dag - MaartjeMaria.com - […] leuke om te zien dat jullie zo enthousiast hebben gereageerd op mijn vorige eetdagboek. Ik zal echt mijn best…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.