Vegan eetdagboek #8 – Wat ik eet op een dag

Op 5 februari 2019 door Maartje

Super leuk om te zien dat jullie zo enthousiast hebben gereageerd op mijn vorige eetdagboek. Ik zal echt mijn best gaan doen om ze vanaf nu regelmatig te blijven delen. Het lijkt zo simpel, fotograferen voordat je iets in je mond stopt, maar toch blijkt het in de praktijk erg lastig. Beslis ik in de ochtend dat ik een eetdagboekje bij wil houden, kom ik er in de loop van de dag achter dat ik de helft alweer ben vergeten. Of zoals in dit geval, staat alles op de foto, komt het er niet van om het vegan eetdagboek uit te werken. Hij is dus al van een tijdje geleden en alles behalve culinair, maar hey, het geeft wel een hele eerlijke indruk over mijn dag en dus deel ik het vandaag met je.

Wat ik eet op een dag: Zaterdag 12 januari, loop- en zwemtraining.

Vandaag is een sportieve zaterdag. Op het trainingsschema staat anderhalf uur hardlopen en een uur zwemmen. Het zwembad bepaalt op deze dagen altijd een beetje hoe mijn dag eruit ziet. Op zaterdag is het banen zwemmen van 15:30 tot 16:30 uur. Ik besluit in de ochtend te gaan lopen en neem rond 8:30 uur mijn bak havermout. Deze laat ik 2 uur zakken en ondertussen doe ik boodschappen. Om 11:00 uur sta ik klaar om te gaan hardlopen en neem ik nog wat druiven.

Na de duurloop is het hoogste tijd voor lunch. Ik heb honger gekregen en moet herstellen voor de zwemtraining die komen gaat. Ik kies voor 6 volkoren boterhammen waarvan 2 met avocado, 3 met hummus en 1 dik besmeerd met pindakaas. Heerlijk vind ik dat, een stapel goed belegde boterhammen.

Na de zwemtraining wil ik even wat eten maar het is al 5 uur. Ik wil geen te grote maaltijd meer nemen, met het oog op het avond eten. Ik kies voor een bakje alpro go on mango. Wellicht niet de allergezondste keuze maar ik vind het fijne combi tussen eiwitten en koolhydraten om snel te herstellen. Daarbij neem ik nog een appel met kaneel uit de magnetron.

Rond half 7 begin ik echt honger te krijgen en heel veel cravings te krijgen voor een stevige maar hele lekkere maaltijd. Één probleem, ik ben moe van de trainingen en heb echt totaal geen zin om in de keuken te staan. Ik kies dus voor een absolute comfort maaltijd, de vegan ravioli van AH. Ik besluit voor de hele bak te gaan maar vind dit nog geen hele complete maaltijd. Ik besluit om er een vegan cordon bleu van vegafit bij te bakken. Je ziet, ook mijn maaltijden zijn niet altijd culinair of gezond. Toch kan dit best een keer en geniet ik hier enorm van in het weekend. Ik besluit later nog voor een toetje te gaan. Als basis mix ik ongezoete soja yoghurt en alpro kersen yoghurt minder zoet, daar bovenop gaan stukjes ananas, frambozen en pure hagelslag.

Mijn dagtotaal komt hiermee op:

2811 calorieën

363 gram koolhydraten

96 gram eiwitten

99 gram vetten

Een totaal dat prima binnen mijn verbranding van die dag past, wellicht is het zelfs nog wat aan de lage kant voor deze dag. Voor mijn doen zijn de vetten best wat aan de hoge kant. In de middag koos ik voor avocado én pindakaas, in de avond voor de ravioli én de cordon bleu. Hou er alsjeblieft rekening mee dat iedereen een andere verbranding heeft en een andere verbranding. We zijn allemaal individueel verschillend en zo ook onze eetpatronen.

Zien wat ik nog meer eet? Neem een kijkje op mijn instagram profiel.

2 Reacties

 1. Ils

  Haha maart let op er zitten wat spellings- en typfouten in 😉

  Antwoord
  • Maartje

   haha je hebt gelijk. Iets te veel haast gehad tijdens het uitwerken denk ik dus ik heb het aangepast.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.