Vegan eetdagboek #9 – Wat ik eet op een dag

Op 26 april 2019 door Maartje

Daar zijn we weer met een nieuw eetdagboekje! Ik geloof dat dit mee van mijn meest gelezen blogposts zijn dus hoogste tijd voor een nieuwe. Stiekem is deze alweer van een aantal weken geleden maar het kwam er niet eerder van hem uit te werken. Ik hoop dat je weer wat inspiratie uit dit vegan eetdagboek kan halen.

Wat ik eet op een dag: Zondag 7 april, big training day

Op deze zondag staan er een heleboel trainingsplannen op het programma. Ik ga een trainingswedstrijd fietsen op het clubparcours in Dordrecht, daarna ga ik met een extra rondje naar huis op de fiets en thuis loop ik nog een stukje. Ik verbruik dus ontzettend veel energie en mijn energie inname is dus ook lekker hoog. Een tijdje geleden merkte ik dat op zulke dagen snel greep naar ‘ongezonder’ voedsel om toch alle calorieĆ«n binnen te halen. In dit eetdagboekje doe ik dat nog een klein beetje maar inmiddels heb ik mezelf deze gewoonte weer afgeleerd.

Ik start de dag met havermout, heel veel havermout. We hebben ook nog een boel restjes fruit in huis dus die besluit ik op te maken. Een hele grote kom vol en dit maakte me dan ook enorm blij. Een hele goede manier om de dag te beginnen en me klaar te maken voor de wedstrijd. Gemixt ziet het er wel net even wat minder charmant uit.

De wedstrijd start om 11:00 en is dus rond lunchtijd klaar. Het ging goed en ik heb trek. Omdat ik daarna nog naar huis ga fietsen zorg ik voor een goede bodem. Ik eet direct na de race een bakje alpro go on mango (de foto ben ik helaas vergeten te maken), een appel en 4 boterhammen met chocoladehummus. Ik kleed me daarna rustig om en zit uiteindelijk 45 minuten later alweer op de fiets. Gelukkig krijg ik geen last van het eten en fiets ik lekker naar huis. Onderweg eet ik 3 rijstcakejes en een banaan. Na 110 km ben ik weer thuis. Omdat ik tijdens het fietsen ben blijven eten ga ik thuis direct hardlopen. Ik wissel van schoenen, neem nog een extra slok water maar eet niets tussendoor.

Eenmaal thuis ben ik moe en heb ik het warm. Ik besluit toe te geven aan de verleiding en pak het laatste vegan magnum ijsje uit de diepvries. Die is intens genieten en uiteindelijk besluit ik ook nog een vegan cornette te nemen. Ach het is weekend toch? šŸ˜‰

In de avond besluit ik toch weer wat gezondere keuzes te maken. Een pizza of friet zijn dingen die erg hoog op mijn wish list staan op dat moment maar ik besluit verder de laatste restjes van de week op te maken en maak een pasta salade. Die pakt echt veel beter uit dan verwacht en ik besluit het recept uit te schrijven. Je vind deze hier. ‘s Avonds heb ik eigenlijk nog best wel zin in veel eten. Ik ga voor een flinke bak soja yoghurt met aardbeien, peer en pure hagelslag. Daarnaast eet ik nog een rijstwafel met pindakaas.

 

Daarmee sluit ik de dag af en bereken ik alle calorieƫn voor jullie. In totaal komt het neer op ongeveer het volgende:

3665 kilocalorieƫn

520 gram koolhydraten (60%)

113 gram eiwitten (13%)

106 gram vetten (27%)

Tot bij het volgende eetdagboekje!

Zien wat ik nog meer eet? Neem een kijkje op mijn instagram profiel.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes MaartjeĀ 

Mijn boek plantaardig presteren

ƉƩn op Ć©Ć©n coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.