Vegan eetdagboekje #1

Op 21 november 2017 door Maartje

Ja daar is hij dan eindelijk, mijn eerste vegan eetdagboekje! De foto’s maakte ik al een hele tijd geleden maar het kwam er nog niet van ze ook daadwerkelijk te delen. Vandaag ga ik jullie dus laten zien wat ik eet op een dag en deel ik daarbij ook het aantal calorieën en de voedingswaarden in macro’s. Op deze dag ben ik de hele dag op mijn werk en sport ik verder niet (helaas toen nog door mijn rugblessure). Hopelijk kun je hier wat inspiratie uit halen, veel kijkplezier. 

Wat ik eet op een dag: maandag 16 oktober 

 

 

Ik begin de dag vroeg met een bakje overnight oats. Ik gebruik het basis recept wat ik eerder met jullie deelde, maar voegde hiernaast ook nog een paar scheppen plantaardige yoghurt toe. Dit zorgt ervoor dat het geheel net wat meer creamy wordt. Banaantje erdoor, schep pindakaas erdoor, et voila. (Ja sorry, ik weet dat het er niet heel erg smakelijk uit ziet). Ik drink vóór het ontbijt vaak een glas water, maar tijdens het eten eigenlijk niets. 

 

 

Halverwege de ochtend neem ik een appeltje op het werk en drink ik een kop thee. Wij hebben hier een fruitschaal staan, wat echt ideaal is! 

 

 

Mijn lunch is deze keer een feestje! Ik eet left over pizza van de avond ervoor. Het is mijn favoriete vegan pizza recept, heb jij hem al een keer gemaakt? Ik leg hem heel even in het tosti ijzer met de klep open. Zo wordt je pizza warm maar blijft hij wel lekker knapperig, veel beter dan wanneer je hem in de magnetron zou stoppen. 

 

 

Halverwege de middag is het weer tijd voor een snack. Ik ga voor een Wasa hummus sandwich, de review hiervan komt binnenkort online. Daarnaast neem ik nog een mandarijn en wat schijfjes komkommer. Aangezien we vanavond pas later eten heb ik wel wat extra zin om te eten zo halverwege de middag. Ook nu neem ik weer een kop thee. 

 

 

Na een lange dag kom ik thuis en kook ik snel nog even wat lekker. Ik kook quinoa en stoom broccoli. Ik bak (voor het eerst!) de kipstuckjes van de vegetarische slager en voeg ook wat kikkererwten toe. Er ligt nog een halve avocado in de koelkast dus die besluit ik er ook door te doen. Dit is de foto die ik op instagram plaatste, maar hieronder zie je de foto zoals ik het uiteindelijk op zou eten ;). 

 

 

Aan het einde van de dag neem ik nog een schaaltje alpro go on plantaardige kwark met een paar rozijntjes. Ik drink nog een kop groene thee en sluit hiermee de dag af. Gedurende dag drink ik trouwens de hele dag ook water. 

 

 

En zo ziet uiteindelijk mijn hele dag eruit. Uiteindelijk eet ik in totaal 2114 kilo calorieën. Hiervan is 46% koolhydraat, 22% eiwit en 36% vet. Dit komt weer neer op 231 gram koolhydraten, 110 gram eiwitten en 72 gram vetten. Voor mij is dit een prima dagje.

Let wel op, ieder voedingsbehoefte is anders. Voor mij is dit een prima manier van eten, ik haal hier genoeg energie uit voor een werkdag. Op een dag dat ik ook sport vul ik vaak nog wat extra koolhydraten toe. Ga dit niet klakkeloos overnemen maar zie het als een inspiratie voor jou vegan eetgewoonte. 

Tot bij het volgende eetdagboekje! 

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Review: Vegan Wasa Sandwich Hummus - de menukaart van maart - […] zag ze al in mijn eetdagboekje voorbij komen vorige week, maar hier is dan eindelijk de review van de…
  2. Vegan eetdagboekje #3 : Wat ik eet op een dag - de menukaart van maart - […] is hij dan, mijn derde vegan eetdagboekje. Mijn eerste en tweede versie waren beide werkdagen zonder zware training. Zondag…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.