Vegan eetdagboekje #2 : Wat ik eet op een dag

Op 27 februari 2018 door Maartje

Die vegan eetdagboekjes, dat schiet nog niet echt op hier op mijn blog. Als ik eten voor mijn neus heb wil ik het het liefst gewoon opeten, ik vergeet simpelweg om foto’s te maken. Ook deze keer ging het niet als vanzelf maar uiteindelijk is het toch gelukt een complete serie neer te zetten. Vandaag ben ik de hele dag aan het werk en ga ik daarna heel rustig een klein stukje zwemmen. Kijk je mee? 

Wat ik eet op een dag: Vrijdag 16 februari

 

 

Ik begin de dag met bak havermout. Hierbij gaat een schep vegan eiwitpoeder, lijnzaad, pindakaas en bovenop een banaan. Ik maakte voorheen mijn havermout altijd in een pannetje waardoor ik het in de ochtend vaak te lang vond duren. Nu stop ik het ook wat vaker in de magnetron en dat werkt ook prima! 

 

 

In de pauze kies ik voor een peer samen met een aantal walnoten. 

 

 

Bij de lunch neem ik 4 haver boterhammen. Terwijl ik 3 boterhammen toast in het tosti ijzer eet ik er al eentje zo op (iets met ongeduldig en honger). Ik beleg de boterhammen met een halve avocado, wat komkommer en rucola. Ik eet daarnaast nog wat losse schijfjes komkommer maar die waren ook al op voor ik de foto nam. 

 

 

 

Als middagsnack neem ik wat worteltjes (niet de hele zak) en neem ik nog een tweede deel van mijn bakje walnoten. 

 

 

Na het werk neem ik een kopje courgette soep en een volkoren beschuit. De beschuiten waren toevallig op het werk, dit is iets wat ik normaal nooit zelf eet maar ze waren best lekker. 

 

 

Na het kommetje soep vertrek ik naar het zwembad. Ik zwem op het gemakje 3 kwartier. Op zaterdag had ik wielerwedstrijd waardoor ik mezelf niet te moe wilde maken. 

 

Na het zwemmen is het al vrij laat en ik ga ik voor wat makkelijks om te eten. Ik kook stoom snel wat broccoli, maak wat couscous en bak wat tofu reepjes. Een rode biet erbij en dat is het voor vandaag. Doordat het al zo laat is neem ik geen avond snack meer maar ga ik niet veel later slapen. 

 

In totaal eet ik op deze dag net geen 2100 kcal. Aangezien het qua sport bijna een rustdag is, is dit prima voor mij. Op echte trainingsdagen ligt het aantal meestal wat hoger. Van deze hoeveelheid kcal is 47% koolhydraat, 19% eiwit en 33% vet. Dit komt neer op 242 gram koolhydraten, 99 gram eiwitten en 73 gram vet. 

Let wel op, ieder voedingsbehoefte is anders. Voor mij is dit een prima manier van eten, ik haal hier genoeg energie uit voor een werkdag. Ga dit niet klakkeloos overnemen maar zie het als een inspiratie voor jou vegan eetgewoonte. 

Tot bij het volgende eetdagboekje! 

Zien wat ik tussendoor nog meer eet? Neem een kijkje op mijn instagram profiel

 

 

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.