Vegan eetdagboekje #4 : wat ik eet op een dag

Op 8 mei 2018 door Maartje

Vandaag staat er weer een vegan eetdagboekje voor je klaar. Ik laat je zien wat ik afgelopen zondag allemaal at op een wedstrijd dag.

 

Wat ik eet op een dag: Zondag 6 mei, wedstrijd dag

 

Ik start de dag om ongeveer 08:00 uur. De wedstrijd is om 11:00 uur, ik eet dus 3 tot 2,5 uur voor de wedstrijd. Mijn ontbijt bestaat uit een hele grote bak havermout met rozijnen, banaan, blauwe bessen en pindakaas. Daarbij ook nog twee boterhammen met appelstroop en kaneel. Dit ontbijt zorgt ervoor dat ik genoeg energie heb om de wedstrijd in te gaan en ik weet dat ik hier geen last van krijg.

De wedstrijd is een Run Bike Run van 2,5-20-5 km. Onderweg drink ik een bidon met sportdrank en pak ik wat bekertjes water aan. Ik ben ongeveer een uur en een kwartier bezig en besluit niks te eten onderweg.

 

 

Direct na de wedstrijd heb ik vaak wat moeite met eten. Drinken gaat met gemak hele liters maar eten, nee. Ik neem dus maar vast een appel om wat koolhydraten in mijn lichaam te krijgen. Ik ga douchen en neem daarna 4 boterhammen met hummus, komkommer en rucola. Niets super speciaal dus, gewoon goed en genoeg eten.

Ik ga zo de fiets terug richting thuis, dit duurt zo’n 1 uur en 15 minuten. Ik blijf heel erg veel drinken voor de hitte maar eet verder nog niks.

 

Eenmaal thuis rond 16:30 uur heb ik eindelijk zin om wat te gaan eten. Ik neem een eiwitreep van clif bar (die eigenlijk gewoon heerlijke candy bars zijn) en nog een zelf gemaakt ijsje uit de diepvries.

 

 

Ik sluit de dag af met een grote portie zoete aardappel friet, een vegan kipschnitzel, een salade en natuurlijk een groter klodder mayonaise. Ik sluit de dag af met een bakje alpro yoghurt en een handje amandelen (die vergeet ik op de foto te zetten). 

 

Je ziet, deze dag was dan wel een wedstrijd dag, heel anders of erg bijzonder eet ik niet. Ik eet alleen net wat extra veel. Helaas lukte het me niet de macro’s in beeld hier onderin te krijgen. Vandaar dat ik het even doe ik tekst:

Totaal aantal calorieën: 2766

Hoeveelheid eiwitten: 102 gram 

Hoeveelheid koolhydraten: 387 gram

Hoeveelheid vetten: 77 gram 

 

Tot bij het volgende eetdagboekje! 

Zien wat ik nog meer eet? Neem een kijkje op mijn instagram profiel

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.