Vegan eetdagboekje # 5 : Wat ik eet op een dag

Op 4 juni 2018 door Maartje

Afgelopen zondag (gisteren) was ik weer eens een hele dag thuis en had ik zin en tijd om mijn eten op de foto te zetten. Vegan eetdagboekjes zijn altijd mijn favoriet bij andere om in te neuzen dus maak ik er vandaag ook weer eentje voor jullie. Nieuwsgierige Hollanders 😉

 

Wat ik eet op een dag: zondag 5 juni, fietsdag

 

 

 

Om 10 uur staat het vertrek gepland voor een duurtraining op de fiets en dus zit ik om 08:00 uur braaf aan mijn ontbijt. Ik ga voor havermout (whats new..) met banaan, blauwe bessen en nog extra granola. Ziet er redelijk fancy uit voor de foto, ziet er helemaal niet uit als ik het ga opeten. Lekker is het wel en het zorgt voor een goede bodem voor de training.

 

 

 

 

Het is behoorlijk warm en dus drink ik tijdens de training 2 grote bidons, eentje gevuld met water en eentje met diksap. Daarnaast eet ik nog een clifbar. Eigenlijk was dit iets te weinig voor de training die we gingen doen. Totaal verhongerd kwam ik thuis.

 

 

 

Mijn lunch bestaat uit 5 boterhammen. 4 daarvan met pikante hummus en mango salsa, 1 met pindakaas (staat niet op de foto). De salsa bevatte een hele mango en zorgde lekker voor wat extra snelle koolhydraten. Mochten jullie het leuk vinden zal ik het recept voor de salsa nog delen.

 

 

De lunch was vrij laat waardoor ik niet meer echt een tussendoortje nam. Het avond eten was niet echt een standaard maaltijd. We hadden trek in pannenkoeken, maar pannenkoeken vind ik niet echt een volwaardig diner. Het werden courgette pannenkoekjes om toch voldoenden groenten binnen te krijgen. Voor wat extra eiwitten bakte ik pittig tofu blokjes en het geheel maakte ik af met een sausje van hummus, mayolijn en soja yoghurt (plus citroensap en kruiden). Hoewel dit er misschien tamelijk raar uit ziet, was het echt ontzettend lekker. Precies de smaken waar ik op dat moment zin in had en het vulde natuurlijk ontzettend goed.

 

 

Geen avond zonder toetje en ik sloot de dag af met een bakje soja yoghurt, granola en frambozen.

 

Totaal aantal calorieën: 2705

Hoeveelheid eiwitten: 111 gram

Hoeveelheid koolhydraten: 319 gram

Hoeveelheid vetten: 103 gram

Opzich een prima eet dag. Wel zijn de vetten uiteindelijk wat aan de hoge kant. Dit komt voornamelijk door de heerlijke granola die ik heb gebruikt maar erg rijk is aan vet. Geen man over boord want het totale aantal calorieën is nog redelijk laag voor de activiteit die ik op die dag heb gehad.

 

Tot bij het volgende eetdagboekje!

Zien wat ik nog meer eet? Neem een kijkje op mijn instagram profiel.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.