Vegan eetdagboekje #6 Wat ik eet op en dag

Op 16 juli 2018 door Maartje

Vorige week zondag was de triathlon in Utrecht en hield ik weer een hele dag bij wat ik allemaal at. Ik kreeg best wat vragen over wat ik nou voor en tijdens een wedstrijd eet dus dat ga je vandaag zien. Kijk je mee naar mijn vegan eetdagboekje? 

 

Wat ik eet op een dag: Zondag 15 juli, Wedstrijd dag

De start van de wedstrijd is al om 9:30 uur. Dat betekend dat ik alleen ontbijt voor de wedstrijd. Mijn ontbijt heb ik de avond van te voren al klaar gemaakt en om 07:00 uur in de ochtend eet ik dit op. En hoe stom ook, ik kan de foto niet meer vinden. Ik weet 100% zeker dat ik hem heb gemaakt maar hij is kwijt geraakt. De instagram storie die ik ervan maakte heb ik nog wel gelukkig. Een flinke bak havermout, zoals eigenlijk altijd voor de wedstrijd. 

 

 

Tijdens de wedstrijd eet en drink ik deze keer wat meer dan normaal. Het is een OD afstand maar overal zijn net wat extra meters en kilometers aangeplakt. Daarnaast is het ontzettend warm en drink ik sowieso al wat meer. Tijdens een triathlon van deze afstand neem ik normaal 2 gelletjes maar deze keer werden het er 3. Na 55 minuten neemt ik de eerste en na ongeveer 45-50 minuten neem ik er nog een. Dan 45 minuten neem ik de laatste met wat extra caffeïne. Ik drink 2 bidons met diksap. Ik neem de gelletjes van hammer, hier heb ik eerder al eens iets over geschreven. 1 gelletje staat gelijk aan 90 calorieën en de 2 bidons sportdrank zorgen voor ongeveer 250 calorieën. 

 

Na de wedstrijd kun je natuurlijk allemaal bijzondere en gekke dingen eten maar het is lunchtijd en dus neem ik lunch. Ik eet 4 stevige speltbotterhammen met hummus, komkommer en rucola. Daarnaast neem ik een klein alpro go on bakje met mango (erg lekker maar erg zoet!). Hiermee vul ik mijn koolhydraten verder aan en krijg ik ook ruim de 20 gram eiwitten binnen die helpen bij herstel na een wedstrijd. 

 

 

Vervolgens rijden we terug naar huis en begin ik aan een snack. Ik ga voor een grote bak watermeloen voor nog meer suiker en hydratatie. Hierbij wat soja yoghurt en wat walnoten. Dit lijk niet veel maar 400 gram watermeloen vult erg goed en het was inmiddels al weer half 4. 

 

 

Tijdens het avond eten ga ik behoorlijk los vandaag. Het plan was eigenlijk om nog uit eten te gaan maar ik ben moe en heb eigenlijk meer zin om thuis te eten. Zin om te koken heb ik dan weer niet en dus halen we friet. Als we eens friet halen is dat altijd bij dezelfde plaats in de stad. We bestellen 2 porties maar kregen een zak voor een hele familie. Te lekker om niet allemaal op te eten en dus eet ik door tot ik bijna uit elkaar klap. Daarbij eten we een salade om toch voldoende groente binnen te krijgen en een vegan kipschnitzel. Deze maaltijd tikt behoorlijk aan in mijn totale hoeveelheid calorieën maar eigenlijk is dat ook geen probleem want ik had nog meer dan genoeg over. 

 

 

 

In eerste instantie denk ik dat ik nu de hele avond niet meer wil weten. Ik zit echt echt vol en kan zo mijn bed in rollen. Toch krijg ik na 1,5 uur weer een beetje trek en besluit ik toch nog een laatste snack te nemen. Ik heb immers hard mijn best gedaan vandaag dus ik vind dat dat wel mag. Ik ga voor wat soja yoghurt, wat soja mango yoghurt en wat stukjes pure amandel chocolade, genieten! 

 

 

Daarmee eet ik het laatste van de dag en is het tijd om de balans op te maken. Behoorlijk wat calorieën maar eigenlijk zijn het er niet veel meer dan ik heb verbruikt vandaag. De hoeveelheid vet (vooral door de frietjes) is wel behoorlijk hoog maar dat kan voor een keer geen kwaad. De volgende ochtend ben ik niet op de weegschaal gaan staan maar ik weet zeker dat daar niets schokkends op had gestaan. Een dag veel sporten vraagt om een dag veel eten. 

 

Tot bij het volgende eetdagboekje!

Zien wat ik nog meer eet? Neem een kijkje op mijn instagram profiel.

2 Reacties

 1. Anja

  Leuk artikel. Wat voor App gebruik je om je voeding bij te houden? En kun je hier ook je noodzakelijke energie inname en macro’s invoeren zodat je kunt checken of je voldoende binnen krijgt op trainingsdagen ( of teveel haha)

  Antwoord
  • Maartje

   Hoi Anja, bedankt voor je reactie. Ik gebruik hier de my fitnesspal app. Je kan hierin doelen stellen en dagelijks invoeren wat je eet. Je kan hem ook koppelen aan activity trackers zodat de extra verbranden calorieën er ook nog in komen te staan. Ik heb dit zelf niet gedaan. Ik heb en calorie doel ingesteld waarbij ik al een gemiddelde training heb meegenomen. Op dagen van wedstrijden en extra trainingen doe ik het wat meer op gevoel. Succes!

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Vegan eetdagboek #7 Wat ik eet op en dag - MaartjeMaria.com - […] eetdagboek, het werd door jullie altijd heel erg gewaardeerd. Toch is de laatste alweer ruim een half jaar geleden!…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.