Vegan groene lasagne

Op 27 augustus 2018 door Maartje

Deze maand was het weer tijd voor de foodswap en geloof me, hij was lastig. Deze maand zou ik een recept maken van bijnanetzolekkeralsthuis. Een heleboel recepten vind je op haar blog maar veel daarvan bevatten dierlijke producten of zijn net niet verantwoord genoeg voor mij (wel heel erg lekker!). Uiteindelijk kwam ik bij dit recept : een lasagne met veel groenten (en kaas en bechamel). Ik had nog broccoli en courgette liggen dus ik besloot er voor te gaan. Hoewel het me heerlijk lijkt om de champignons nog toe te voegen, was ik bang dat dat voor ons tweeën wel een hele grote maaltijd zou worden. Eet je met meerdere personen van deze lasagne of wil je er twee dagen van kunnen eten zou ik zeker voor die extra laag champignon saus gaan! Kijk je mee naar de vegan groene lasagne die ik er van hebt gemaakt?

 

 

Vegan groene lasagne
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Door:
Soort recept: Lunch, Diner
Aantal porties: 2
Ingrediënten
 • 2 courgettes
 • 1 broccoli
 • 2 tenen knoflook
 • 1 uitje
 • 180-200 gram vega gehakt
 • lasagne bladen (volkoren)
 • edelgist vlokken
 • chilipoeder
 • peper en zout
 • gedroogde oregano
 • 200ml plantaardige kookroom (of eventueel soja yoghurt en een beetje melk)
Zo maak je het
 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Snij 1 courgette in plakken en grill deze. Zet daarna even apart.
 3. Snij de broccoli in kleine roosjes en kook deze beetgaar in ongeveer 8-10 minuten.
 4. Snij de andere courgette in blokjes. Snipper het uitje.
 5. Zet een koekenpan op het vuur en bak hierin eerst het uitje met de tenen knoflook uitgeperst.
 6. Voeg nu de courgette toe en bak een aantal minuten mee.
 7. Voeg nu het gehakt toe en bak nog een aantal minuten.
 8. Giet de broccoli af en voeg deze bij aan de overige groenten in de koekenpan.
 9. Voeg 1 EL oregano, peper en zout en chili poeder naar smaak toe.
 10. Voeg als laatste room toe en laat de saus nog even kort koken.
 11. Bouw nu de lasagne op.
 12. Begin met een laagje courgette broccoli saus, dan een laagje lasagne bladen en dan de gegrilde courgette. Bouw zo de lasagne zo verder op maar zorg dat je niet met kale lasagne bladen eindigd.
 13. Bestrooi de lasagne nu met een royale laag edelgistvlokken.
 14. Zet de lasagne nu voor 25 minuten in de oven.

 

 

 

Macro’s voor 1 portie (helft van de lasagne)
578 calorieën
40 gram eiwitten
56 gram koolhydraten
19 gram vet

 

Heb jij deze vegan groene lasagne gemaakt ? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien!

 

Dit vind je misschien ook lekker

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.