Vegan havermout banaan pannenkoeken

Op 28 januari 2018 door Maartje

Zondag morgen, wat is er fijner dan op je gemak in je pyjama en stapel pannenkoeken te bakken? De hele week eet ik vlug mijn ontbijt op maar zondag is toch wel even een relax momentje. Rustig genieten, even wat energie bijtanken en jezelf verwennen. Mijn standaard recept voor vegan havermout banaan pannenkoeken ga ik vandaag met jullie delen. Dit is de basis die ik 99% van de tijd voor mijn pannenkoeken gebruik. Pannenkoeken zoals pannenkoeken bedoeld zijn, net zo lekker maar wel gezonder dan uit een pak. De vezels en langzame koolhydraten in de havermout zorgen voor een lang voldaan gevoel. Perfect om daarna lekker een duurtraining te doen, iets wat ik ook fijn vind op de zondag morgen. Ben je meer een fan van kleine American pancakes? Hier heb ik al eerder een receptje van gemaakt.

 

 

5.0 from 2 reviews
Vegan havermout banaan pannenkoeken
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Door:
Soort recept: Ontbijt, brunch, lunch
Aantal porties: 2-3
Ingrediënten
 • 2 bananen
 • 200 gram havermout
 • 500 ml ongezoete amandelmelk
 • 1 TL bakpoeder
 • 1 TL vanille extract
 • 1 TL kaneel
 • Toppings naar keuze (ik gebruike 150 gram plantaaridge kwark en 70 gram blauwe bessen)
Zo maak je het
 1. Doe alle ingrediënten voor de pannenkoeken in de blender.
 2. Mix door tot er een glad beslag ontstaat.
 3. Doe wat olie in een koekenpan en bak hierin de pannenkoeken aan beide kanten goud bruin.
 4. Ga door tot al het beslag op is en je een mooie stapel hebt.
 5. Top je pannenkoeken met wat jij maar lekker vind!
Opmerkingen
Dit recept zorgt voor 8 grote pannenkoeken.

 

 

Macro’s voor 1 persoon (helft van het recept)
479 calorieën
13 gram eiwitten
75 gram koolhydraten
11 gram vet

Macro’s voor 1 persoon (helft van het recept) met toppings (150 gram plantaardige kwark, 70 gram blauwe bessen)
586 calorieën
20 gram eiwitten
85 gram koolhydraten
14 gram vet

 

Heb jij deze vegan havermout banaan pannenkoeken gebakken? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien!

 

 

Dit vind je misschien ook lekker

3 Reacties

 1. Annemarie

  Zo lekker deze! Kan er de hele ochtend op vooruit.

  Antwoord
 2. Carmen

  Op zoek naar een recept met 2 lekker rijpe bananen kwam ik bij deze topper uit! Een blijvertje: hele gezin enthousiast 🤩

  Antwoord
  • Maartje

   Wat fijn om te horen. Eetsmakelijk!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.