Vegan havermout cups met kokosyoghurt en vers fruit

Op 22 mei 2018 door Maartje

Havermout cups maken, het stond al zo lang op mijn ‘to bake list’. Dit weekend had ik verse aardbeien en blauwe bessen en in huis en wist ik zeker dat ik er eindelijk mee aan de slag zou gaan. Hoewel er allerlei leuke en lekkere variaties te bedenken zijn, maak ik vandaag even de basis cups. Ik gebruik geen muffin vormpjes maar tartelette vormpjes. Dit zorgt ervoor dat de vegan havermout cups makkelijker kuip vorming worden dus ook echt knapperig. Het deed me nu een beetje denken aan de heerlijke koffiekoeken met bladerdeeg en suikerlaagje. Maak er een feestelijk toetje van of geniet van deze havermout bakjes als ontbijt. Het kan allemaal! 

 

 

Vegan havermout cups met kokosyoghurt en vers fruit
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Door:
Soort recept: Ontbijt, dessert
Aantal porties: 4
Ingrediënten
 • 100 gram havermout (ik gebruik 50 gram fijne havermout en 50 gram grove haver vlokken)
 • 2 EL kokosolie
 • 1 TL kaneel
 • 3 EL ahorn siroop (of 2 als je niet zo van heel erg zoet houd)
 • 200 gram plantaardige (kokos) yoghurt voor de vulling (eventueel nog met wat extra ahorn siroop als je een gezoete vulling wilt)
 • vers fruit als aardbeien, blauwe bessen, frambozen etc.
Zo maak je het
 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Smelt de kokos olie in de magnetron.
 3. Roer alle ingrediënten door elkaar.
 4. Verdeel het mengsel over 4 tartelette vormpjes. Bekleed de randjes en de bodem maar laat in het midden plaats vrij voor de vulling.
 5. Zet de vormpjes nu voor ongeveer 15 minuten in de oven.
 6. Laat volledig afkoelen en vul dan met yoghurt en fruit.

 

 

Macro’s voor 1 bakje (alpro go on) 
187 calorieën
7 gram eiwitten
22 gram koolhydraten
8 gram vet

Heb jij deze vegan havermout cups gemaakt ? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien!

 

Dit vind je misschien ook lekker

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.