Havermout cups maken, het stond al zo lang op mijn ‘to bake list’. Dit weekend had ik verse aardbeien en blauwe bessen en in huis en wist ik zeker dat ik er eindelijk mee aan de slag zou gaan. Hoewel er allerlei leuke en lekkere variaties te bedenken zijn, maak ik vandaag even de basis cups. Ik gebruik geen muffin vormpjes maar tartelette vormpjes. Dit zorgt ervoor dat de vegan havermout cups makkelijker kuip vorming worden dus ook echt knapperig. Het deed me nu een beetje denken aan de heerlijke koffiekoeken met bladerdeeg en suikerlaagje. Maak er een feestelijk toetje van of geniet van deze havermout bakjes als ontbijt. Het kan allemaal! 

 

 

Vegan havermout cups met kokosyoghurt en vers fruit
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Door:
Soort recept: Ontbijt, dessert
Aantal porties: 4
Ingrediënten
 • 100 gram havermout (ik gebruik 50 gram fijne havermout en 50 gram grove haver vlokken)
 • 2 EL kokosolie
 • 1 TL kaneel
 • 3 EL ahorn siroop (of 2 als je niet zo van heel erg zoet houd)
 • 200 gram plantaardige (kokos) yoghurt voor de vulling (eventueel nog met wat extra ahorn siroop als je een gezoete vulling wilt)
 • vers fruit als aardbeien, blauwe bessen, frambozen etc.
Zo maak je het
 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Smelt de kokos olie in de magnetron.
 3. Roer alle ingrediënten door elkaar.
 4. Verdeel het mengsel over 4 tartelette vormpjes. Bekleed de randjes en de bodem maar laat in het midden plaats vrij voor de vulling.
 5. Zet de vormpjes nu voor ongeveer 15 minuten in de oven.
 6. Laat volledig afkoelen en vul dan met yoghurt en fruit.

 

 

Macro’s voor 1 bakje (alpro go on) 
187 calorieën
7 gram eiwitten
22 gram koolhydraten
8 gram vet

Heb jij deze vegan havermout cups gemaakt ? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien!