Vegan noedels teriyaki met zalm en broccoli

Op 22 mei 2019 door Maartje

Na mijn vorige recept met de vegan zalm kreeg ik zoveel positieve reacties, dat ik besloot nog een recept te maken. Ik besloot het over een andere boeg te gooien en de zalm te verkruimelen tot zalmsnippers. Doordat je hem in kleine stukjes bakt, wordt hij extra knapperig. Samen broccoli, noedels en een zelfgemaakt teriyaki sausje is dit een heerlijke en makkelijke maaltijd. Kijk je mee naar het recept voor deze vegan noedels teriyaki met zalm en broccoli?


Vegan noedels teriyaki met zalm broccoli
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Door:
Soort recept: Diner
Aantal porties: 2
Ingrediënten
 • 1 grote broccoli
 • 1 grote broccoli
 • 150 gram zilvervlies noedels
 • 150 gram zilvervlies noedels
 • 2 stukken vegan zalm
 • 2 stukken vegan zalm
 • 2 tenen knoflook
 • 2 tenen knoflook
 • 2 el sojasaus (minder zout)
 • 2 el sojasaus (minder zout)
 • 2 el agave siroop
 • 2 el agave siroop
 • 20 gram sesamzaad
Zo maak je het
 1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 2. Snij de broccoli in roosjes en blancheer een paar minuten in kokend water.
 3. Verbrokkel de zalm met je handen in kleinere stukjes.
 4. Zet een wokpan op het vuur en laat warm worden.
 5. Pers de teentjes knoflook uit en bak kort aan.
 6. Voeg de stukjes zalm en de broccoli toe, bak 2 minuten door.
 7. Voeg nu de sojasaus en agave siroop toe, bak een 5 minuten door.
 8. Voeg als laatste de noedels toe en bak nog 2 minuten mee.
 9. Verdeel de noedels over twee borden en bestrooi met sesamzaad.

Macro’s voor 1 portie

Heb jij deze vegan noedels teriyaki met zalm en broccoli gemaakt ? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien!

Plantaardig presteren, mijn eerste boek, is nu te bestellen! Bekijk het hier: www.maartjemaria.com/plantaardigpresteren

Dit vind je misschien ook lekker

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.