Vegan op wintersport & eetdagboekje #

Op 7 maart 2019 door Maartje

Eind februari was ik voor wintersport te vinden in Oostenrijk. Het was voor mij 5 jaar geleden dat ik voor het laatst op wintersport ging waardoor ik er als vegan nog nooit was geweest. In de blog van vandaag ga ik je vertellen hoe het is als vegan op wintersport in

Oostenrijk en laat ik je aan de hand van 2 eetdagboekjes zien wat ik allemaal at.

Vegan in Oostenrijk

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, Oostenrijkse wintersportgebieden zijn niet direct een paradijs voor vegans. Grote hompen vlees, gebakken eieren en heel veel slagroom zijn wellicht niet direct hetgeen waar je op zit te wachten als je buiten de deur gaat eten. Zowel op de pistes als in restaurants word erg vastgehouden aan de traditioneel Oostenrijkse gerechten, wellicht juist ook wel voor ons stel toeristen. Wat me wel direct opviel is dat overal

de allergenen direct achter de gerechten staan. Zo is de menukaart super overzichtelijk en zoek je heel makkelijk op of er zuivel of ei1 in het gerecht zit. Vlees is geen allergeen dus of er verborgen stukjes spek in je soep zitten moet je wellicht even navragen.

Wij zijn 1x ‘s avonds buiten de deur gaan eten, dat

zie je hieronder in mijn eetdagboekje. Verder at ik eet apfeltroedel op de piste die zonder slagroom en zonder vanillesaus vegan was!

De supermarkten hadden maar weinig vegan producten in vergelijking met de Nederlandse supermarkt. Groenten en fruit kun je natuurlijk kopen maar ik kon geen plantaardige melk vinden bij de spar. Wel kwam ik een aantal ‘typische’ vleesvervangers tegen. Ik heb ze uiteindelijk niet gekocht dus ik kan je niets over de smaak vertellen.

Hoe kom je dan toch makkelijk de wintersport door als vegan? Neem snacks en producten mee vanuit huis, kook

en eet in je appartement en wil je toch buiten de deur eten overleg dan tijdig met het personeel.

Wat ik eet op een dag als vegan op wintersport

Ik heb twee dagen een eetdagboekje bijgehouden. Aangezien er geen weegschaal aanwezig was en ik niet altijd thuis at kan ik niet de exacte voedingswaarde met jullie delen deze keer. Onderaan geef ik wel een gemiddelde schatting van wat ik heb gegeten.

We starten op maandag. Ik neem een banaan maar die vergeet ik op de foto te zetten. Daarna ga ik hardlopen en om 9 uur ben ik weer terug. Het plan is om daarna tot de lunch te gaan skiën dus ik kies voor een groot ontbijt. Een berg havermout met lijnzaad, eiwitpoeder, pindakaas en fruit maakte ik. Te groot voor een bord dus

uit de pan. Ik smeerde ook alvast 5 boterhammen met hummus en komkommer om mee te nemen naar de piste als lunch.

Eenmaal terug thuis ben ik natuurlijk hongerig. Ik nam een vegan koekje/cakeje uit de Oostenrijkse supermarkt. De verpakking laat eigenlijk niet goed genoeg zien hoe ze zijn. Het zijn grote cakeachtige koeken met een chocolade laagje er omheen. Ook nam ik als tussendoortje een oatking bar. In de avond kookte ik zelf en ma

akte ik deze gigantische quinoa salade met bonen, groenten, rozijnen en noten. Als toetje maakte ik het helemaal bond. Ik nam wat soja yoghurt (meegenomen vanuit huis) met sinaasappel, blauwe bessen en wat stukjes pure chocolade.

Op dinsdag start ik weer met havermout en weer een lekker grote bak. Daarna skiën we door tot aan l

unch tijd. Thuis neem ik altijd een tussendoortje maar nu komt er dat niet van. Extra veel honger dus! Ik ga voor een sinaasappel, 4 boterhammen met avocado en 1 boterham met speculoos. Genoeg energie om weer de piste op te gaan.

We eindigen op het terras aan de piste en ik ga voor thee. Daarnaast neem ik ook een hammer bar. Eenmaal thuis neem ik ook nog wat rauwkost. Vanavond gaan we namelijk uit eten en

ik wil toch graag wat vitamientjes binnen krijgen.

‘s Avonds gaan we dus uit eten en helaas is daar niet erg veel te vinden. Ik ga voor tomatensoep (zonder room!) en die is eigenlijk heel erg lekker. Als hoofdgerecht neem ik een salade (zonder ei en dressing) met een bord friet. Erg culinair is het natuurlijk niet maar op zulke momenten gaat het mij vooral om de gezelligheid. Een vegan toetje was helaas niet te vinden dus daar ging ik thuis toch nog maar gewoon voor. Het blijft vakantie he. 🙂

Dat waren mijn 2 eetdagboekjes van mijn wintersport in Oostenrijk. Hoewel ik dus niets heb gewogen schat ik dat ik iedere dag zo rond de 3100 tot 3200 kilocalorieën heb gegeten. Prima als je bedenkt dat je de hele dag aan het sporten bent.

Ik ben wel benieuwd, heb jij nog tips voor een vegan wintersport? Laat het me weten in de comments hieronder of via instagram.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.