Vegan pasta funghi (met pompoen)

Op 18 april 2018 door Maartje

Ik ben ze al vaak voorbij gelopen in de supermarkt, de pompoen spaghetti en de courgetti. Lekker en interssant, maar ik was bang dat deze koolhydraat arme ‘pasta’ mij niet zou vullen. Dus besloot ik hem te mixen met volkoren spaghetti. Zo krijg je makkelijk extra groente binnen maar blijf je ook lang verzadigd door de volkoren granen. Er moest alleen nog een saus bij komen. Er stond nog een bakje kastanje champignons en laat ik dat nou een hele lekkere combi vinden met pompoen. Een vegan pasta funghi moest het worden, met pompoen pasta. Het resultaat was meer dan geslaagd! Kijk je mee? 

 

 

Vegan pasta funghi (met pompoen)
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Door:
Soort recept: Dinner
Aantal porties: 2
Ingrediënten
 • 150 gram volkoren spaghetti (of een andere variant naar keuze)
 • 1 bakje pompoen pasta (400 gram)
 • 1 bakje kastanje champignons
 • 2 tenen knoflook
 • 125-150ml vegan kookroom (soja cuisine of haver cuisine, eventueel light)
 • 1 EL gedroogde tijm
 • peper en zout
 • snufje chili poeder
 • verse peterselie
Zo maak je het
 1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 2. Was en snij de champignons in plakjes.
 3. Zet een koekenpan op het vuur, pers het teentje knoflook en bak deze 2 minuten.
 4. Voeg nu de champignons toe en bak ongeveer 5 minuten tot ze bijna gaar zijn.
 5. Voeg de pompoen pasta toe en bak 2 minuten mee.
 6. Voeg nu de kookroom, de tijm en peper, zout en chili naar smaak toe.
 7. Roer het geheel goed door.
 8. Voeg de gekookte pasta toe, roer door en zet het vuur uit.
 9. Serveer eventueel nog met een verse tak peterselie.

 

 

Macro’s voor 1 portie
427 calorieën
16 gram eiwitten
58 gram koolhydraten
13 gram vet

Heb jij deze vegan pasta funghi gemaakt ? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien!

Meer recepten zien? In mijn boek Plantaardig Presteren lees je alles over een vegan voedingspatroon.

 

Dit vind je misschien ook lekker

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.