Vegan peanut butter caramel bonbons

Op 24 januari 2019 door Maartje

Het is vandaag nationale pindakaas dag en natuurlijk moet ik dan een recept met pindakaas delen. Zelf ben ik grote fan van pindakaas en is er geen dag dat ik het niet eet. Vandaag deel ik het recept voor deze vegan peanut butter caramel bonbons met je. Eerlijk, ik vond ze echt extreem lekker en ze zijn direct allemaal opgegaan. Ze zijn heel erg makkelijk te maken en bevatten maar 4 ingrediënten. Geniet ervan!


Vegan peanut butter caramel bonbons
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Door:
Soort recept: Tussendoor, zoet
Aantal porties: 13
Ingrediënten
 • 100 gram dadels (medjoul of geweekte ontpitte dadels)
 • 2 EL pindakaas
 • 1 klein blikjes kokosmelk ('s avonds al in de koelkast gezet zodat het creme van het water scheid)
 • 50 gram pure chocolade (minimaal 75%)
 • optioneel: zeezout
Zo maak je het
 1. Doe de dadels met de pindakaas en 2 EL kokoscreme in een keukenmachine. Mix tot een stevige pasta/deeg. Je kan hier optioneel wat zeezout door doen voor een salted caramel.
 2. Rol balletjes van het deeg en leg deze op een bakpapiertje. Zet in de koelkast.
 3. Smelt nu de chocolade in een pannetje of au bain marie en voeg hier 1 EL kokoscreme aan toe.
 4. Rol de balletjes door de chocolade.
 5. Leg ze terug op het bakpapiertje en zet in de koelkast tot de chocolade weer stevig is geworden.

 

 

Macro’s voor 1 balletje
70 calorieën
1,4 gram eiwitten
30 gram koolhydraten
3,8 gram vet

Heb jij deze vegan peanut butter caramel bonbons gemaakt ? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien!

Dit vind je misschien ook lekker

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

 1. 18x vegan kerstrecepten - MaartjeMaria.com - […] bonbon […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.