Vegan poke bowl

Op 11 januari 2018 door Maartje

Afgelopen jaar werd de poke bowl een echte hit. Daarmee bedoel ik niet het spelen van pokémon go op straat, maar het gerecht dat je thuis in je eigen keuken maakt. De poke bowl is van Hawaiiaanse oorsprong en wordt gemaakt met rijst, verse groenten en met rauwe vis. Ik laat je vandaag zien hoe je een vegan variant maakt, dus zonder vis. Ik vind het een heerlijk gerecht en de dressing geeft het geheel dat beetje extra. Deze salade zit boordevol vezels, plantaardige eiwitten en goede vetten. Kijk je mee naar deze vegan poke bowl? 

 

 

 

Vegn poke bowl
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Door:
Soort recept: Lunch, Diner
Aantal porties: 1
Ingrediënten
 • 60 gram zilvervliesrijst
 • 150 gram verse edamame boontjes
 • halve avocado (ongeveer 70 gram)
 • 100 gram komkommer
 • 30 gram kiemgroente
 • 1 paprika (ongeveer 100 gram)
 • 100 gram geschrapte worteltjes
 • zwart sesamzaad (ongeveer 10 gram)
 • 1 EL rijstazijn
 • 1 E soyasaus
 • 1 EL sesamolie
Zo maak je het
 1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 2. Snij de groente fijn in blokjes (of in reepjes).
 3. Doe de rijst in een kom of bord.
 4. Leg de groente hier bovenop en top af met het sesamzaad
 5. Doe de azijn, soya saus en sesamolie samen in een bakje en roer dit goed door elkaar.
 6. Giet de dressing over de groente en je bent klaar.
Opmerkingen
Ik heb hier een aantal groente gepakt die we nog in huis hadden. Je kan zelf eindeloos variëren. Voeg bijvoorbeeld eens courgetti toe of radijsjes.

 

 

 

Macro’s voor 1 grote poke bowl inclusief dressing 
690 calorieën
28 gram eiwitten
62 gram koolhydraten
33 gram vet

Heb jij deze vegan poke bowl gemaakt? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien!

Dit vind je misschien ook lekker

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.