Vegan quinoa salade met feta en granaatappelpitjes

Op 5 augustus 2019 door Maartje

Tijd voor een nieuw recept! In de winkel kwam ik deze vegan feta tegen en na één keer proeven was ik verkocht. Dit smaakt echt heerlijk! Oké als ik naar de ingrediënten en voedingswaarde kijk zou ik dit niet iedere dag eten. Maar tijdens je wekelijkse barbecue kan dit zeker een plekje op tafel veroveren. Kijk je mee naar het recept voor deze vegan quinoa salade met feta en granaatappelpitjes?


Vegan quinoa salade met feta en granaatappelpitjes
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Door:
Soort recept: Lunch, Diner, Bijgerecht
Aantal porties: 2-4
Ingrediënten
 • 150 gram quinoa
 • 1 courgette
 • 1 paprika
 • 2 blikjes kikkererwten a 130 gram uitlekgewicht
 • 100 gram granaatappelpitjes
 • 100 gram vegan feta (bijvoorbeeld violife)
 • sap van een halve citroen
 • peper en zout
Zo maak je het
 1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 2. Snij de courgette in paprika in kleine blokjes.
 3. Spoel de kikkererwten goed af.
 4. Doe de quinoa, de courgette, de paprika, de kikkererwten en de granaatappelpitjes bij elkaar in een bak. Besprenkel met het citroensap en hussel goed door. Brokkel de feta boven de salade.
 5. Breng naar wens verder op smaak met zout en peper.
Opmerkingen
Je kunt dit recept gebruiken voor 2 personen als maaltijdsalade gebruik voor meerdere personen als bijgerecht.

Heb jij deze vegan quinoa salade met feta en granaatappelpitjes gemaakt ? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien!

Plantaardig presteren, mijn eerste boek, is nu te bestellen! Bekijk het hier: www.maartjemaria.com/plantaardigpresteren

 

Dit vind je misschien ook lekker

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.