Vegan tosti #nationaletostidag

Op 8 februari 2018 door Maartje

Geloof het of niet, vandaag is het Nationale tosti dag. Na pindakaas dag een aantal weken terug gaan we nu gewoon weer door met de volgende ‘rare’ dag. Tosti’s dus, ook daar weet ik me wel raad mee. Hoewel er hele lekkere vegan tosti’s te maken zijn zonder kaas, laat ik jullie vandaag een variant zien met ‘kaas’. Maak jij een vegan tosti op #nationale tosti dag? 

 

 

Vegan tosti #nationaletostidag
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Door:
Soort recept: Ontbijt, lunch
Aantal porties: 2
Ingrediënten
 • 4 volkoren boterhammen
 • 1 rode paprika
 • paprika spread (ik gebruik die van zonnatura)
 • vegan plakjes kaas (ik gebruikte wilmersburger die je gewoon bij AH koopt)
 • peper
 • tijm
Zo maak je het
 1. Laat het tosti ijzer opwarmen
 2. Snij de paprika langs de zijkant in 4 grote 'plakken' zonder de zaadlijsten.
 3. Leg de paprika in het tosti ijzer en grill deze eerst kort.
 4. Smeer 2 boterhammen een goede laag paprika spread, leg hierop de plakjes kaas.
 5. Haal de paprika's uit het tosti ijzer en leg deze bovenop de kaas.
 6. Strooi nog wat tijm en peper over de paprika's en leg de anderen boterhammen er bovenop.
 7. Leg de tosti voor een aantal minuten onder het tosti ijzer.

 

 

Macro’s voor 1 tosti 
319 calorieën
10 gram eiwitten
47 gram koolhydraten
9 gram vet

Heb jij deze vegan tosti gemaakt? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien!

Dit vind je misschien ook lekker

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.