Vegan vlam tosti

Op 2 november 2018 door Maartje

Ik sloeg een maandje over maar vandaag is hij weer terug op mijn blog; de foodswap. Deze maand maakte ik een recept van duizenden1dag. Op de blog van Martine vond ik een heleboel tosti recepten. Ik ben gek op tosti’s, maar de vegan tosti’s die ik maak zijn wel wat anders dan ‘normaal’. De tosti die mijn aandacht trok was de vlam tosti, een klassieker die ik vroeger wel eens in de voetbalkantine heb gegeten. Ik maakte er een vegan versie van en ben erg blij met het resultaat. Deze vegan vlam tosti heeft pit en wil je eigenlijk iedere week gewoon eten! Kijk je mee naar het recept?

 

Vegan vlam tosti
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Door:
Soort recept: Luch, tosti
Aantal porties: 2-4
Ingrediënten
 • 1 bakje vegan gehakt (175-200 gram)
 • 1 rode paprika
 • 3 EL tomatenpuree
 • 1 teen knoflook
 • 2 EL edelgist vlokken
 • 1 TL gerookt paprika poeder
 • snufje chili poeder
 • peper en zout
 • volkoren brood
Zo maak je het
 1. Snij de paprika in kleine blokjes.
 2. Zet een koekenpan op het vuur en pers hierboven het teentje knoflook uit. Fruit even aan.
 3. Voeg het gehakt toe en bak mee. Voeg ook de paprika toe en bak een paar minuten.
 4. Voeg nu de tomatenpuree toe en de kruiden. Bak nog even door.
 5. Zet het vuur uit en voeg de edelgistvlokken toe, roer nog even door.
 6. Doe wat van het gehakt mengsel tussen twee boterhammen en bak ik tosti ijzer of pan.
Opmerkingen
Dit recept maakt ongeveer 4 tosti's
Je kan nog een plakje vegan kaas toevoegen aan je tosti. Door de edelgistvlokken heeft de tosti voor mij echter genoeg kaas smaak.

 

 

Heb jij deze vegan vlam tosti gemaakt ? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien!

Dit vind je misschien ook lekker

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.