Ik sloeg een maandje over maar vandaag is hij weer terug op mijn blog; de foodswap. Deze maand maakte ik een recept van duizenden1dag. Op de blog van Martine vond ik een heleboel tosti recepten. Ik ben gek op tosti’s, maar de vegan tosti’s die ik maak zijn wel wat anders dan ‘normaal’. De tosti die mijn aandacht trok was de vlam tosti, een klassieker die ik vroeger wel eens in de voetbalkantine heb gegeten. Ik maakte er een vegan versie van en ben erg blij met het resultaat. Deze vegan vlam tosti heeft pit en wil je eigenlijk iedere week gewoon eten! Kijk je mee naar het recept?

 

Vegan vlam tosti
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Door:
Soort recept: Luch, tosti
Aantal porties: 2-4
Ingrediënten
 • 1 bakje vegan gehakt (175-200 gram)
 • 1 rode paprika
 • 3 EL tomatenpuree
 • 1 teen knoflook
 • 2 EL edelgist vlokken
 • 1 TL gerookt paprika poeder
 • snufje chili poeder
 • peper en zout
 • volkoren brood
Zo maak je het
 1. Snij de paprika in kleine blokjes.
 2. Zet een koekenpan op het vuur en pers hierboven het teentje knoflook uit. Fruit even aan.
 3. Voeg het gehakt toe en bak mee. Voeg ook de paprika toe en bak een paar minuten.
 4. Voeg nu de tomatenpuree toe en de kruiden. Bak nog even door.
 5. Zet het vuur uit en voeg de edelgistvlokken toe, roer nog even door.
 6. Doe wat van het gehakt mengsel tussen twee boterhammen en bak ik tosti ijzer of pan.
Opmerkingen
Dit recept maakt ongeveer 4 tosti's
Je kan nog een plakje vegan kaas toevoegen aan je tosti. Door de edelgistvlokken heeft de tosti voor mij echter genoeg kaas smaak.

 

 

Heb jij deze vegan vlam tosti gemaakt ? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien!