Vegan watermeloen salade

Op 27 juli 2018 door Maartje

De maanden vliegen voorbij, vandaag is het ineens alweer tijd voor een nieuwe foodswap. Deze maand maak ik een recept geïnspireerd op een recept van Lekker Happen. Met deze temperaturen vond ik een vegan watermeloen salade wel een goed idee. Je ziet deze salade vaak met feta of geitenkaas maar dit is eigenlijk helemaal niet nodig. Door de goede smaakmakers te gebruiken is deze vegan versie zeker zo lekker en ook nog eens een stuk lager in calorieën. Kijk je mee? 

 

 

 

 

Vegan watermeloen salade
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Aantal porties: 2-4
Ingrediënten
 • 1 mini watermeloen
 • 1 komkommer
 • 1 kleine rode ui
 • paar takjes munt
 • sap van een halve citroen
 • flinke scheut balsamico azijn
 • ½ EL maple syrup
 • 1 EL pompoen pitten
 • peper en zout
Zo maak je het
 1. Snij de watermeloen in blokjes.
 2. Snij de komkommer in blokjes.
 3. Snipper de rode ui.
 4. Trek de blaadjes munt van de takjes en snij deze fijn.
 5. Roer de watermeloen, komkommer en rode ui door elkaar.
 6. Mix het citroensap, de balsamico azijn en de maple syrup door elkaar.
 7. Giet deze over de salade evenals de pompoen pitten.
 8. Breng verder op smaak met peper en zout.
 9. Serveer de salade koud uit de koelkast.

 

 

 

 

Heb jij deze vegan watermeloen salade gemaakt ? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien!

Dit vind je misschien ook lekker

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.