Alles wat jij nodig hebt om je vegan journey met een gerust gevoel te kunnen starten!

KLINKT DIT HERKENBAAR VOOR JOU?

R
Je weet niet meer welke informatie nu wel of niet betrouwbaar is, google is niet je beste vriend.
R
Je hebt geen idee waar je moet beginnen, het lijkt zo ingewikkeld en dus verander je maar niets.
R
Je hebt zelf geen tijd om uit te zoeken wat je hebt beste kunt doen en waar je op moet letten.
R
Je wilt gezonder gaan leven door meer plantaardig eten in je voedingspatroon op te nemen.
R
Je bent bang tekorten op te lopen als je plantaardig eet.
R
Je wilt de stap naar een (meer) plantaardig patroon niet alleen zetten maar zoekt steun uit een community.
R
Je hebt hulp en inspiratie nodig hebt voor jouw persoonlijke vegan journey.
R
Je twijfelt of een plantaardig voedingspatroon wel volwaardig is. (spoiler, ja dat is het!)
R
Je bent bang niet zonder je favoriete non-vegan product te kunnen. I get it, kaas, het hoeft gelukkig niet perfect.
R
Je hebt een stok achter de deur nodig om vol te houden of uberhaupt te starten.

Introducing: VEGAN IN VIER WEKEN

Het vegan in vier weken programma bied jou de hulp bij het starten van je vegan journey.

NA HET PROGRAMMA BEN JIJ IN STAAT OM …

=
Volwaardig plantaardig te eten zonder daarbij iets tekort te komen (nee, echt niet).
=
Complete en lekkere vegan maaltijden op tafel te zetten. Hallo keukenprins(es)!
=
Minder tijd kwijt te zijn aan koken met behulp van  mealpreppen.
=
Volwaardig vegan te blijven eten in de toekomst. Ik vertel je hoe je omgaat met lastige situaties.
=
Te variëren met voeding en gebalanceerd te eten. Voor een gezond en energiek leven.
=
Stapjes te zetten in je verdere veganistische levensstijl want geloof me, deze reis stopt nooit.

Eerst nog even kijken in de academie?

Vegan in vier weken is een online programma en gaat jou helpen om:

Alle noodzakelijke informatie omtrent plantaardig eten tot je te nemen, een volwaardig plantaardig voedingspatroon aan te nemen, lekkere vegan gerechten op tafel te zetten en je steentje bij te dragen aan een betere wereld. Met behulp van 4 weekmenu’s, boodschappenlijstjes, mealprep planning en 4 lessen gaan we aan de slag.  Je krijgt toegang tot de besloten Facebookgroep waar je met de andere deelnemers kunt sparren over het programma, zelf zal ik hier uiteraard ook actief zijn. We sluiten af met nog een bonus les en een live sessie om terug te blikken en je overige vragen nog te stellen.

Na het programma ben jij in staat om volledig zelfstandig vegan te gaan en te blijven! Als je dat wilt natuurlijk. In dit programma is ruimte voor iedereen, er zijn geen regels, je bepaald je eigen regels.

Ik heb al veel informatie opgedaan over plantaardig eten en at al een poosje plantaardig, ik twijfelde of de cursus voor mij nog genoeg zou toevoegen. Gelukkig was dat zo. Ik heb geleerd hoe ik kan meal preppen en hierdoor ook op drukke dagen snel een gezonde maaltijd kan neerzetten. Ik heb nieuwe combinaties geleerd en gezien dat ik op een hele makkelijke manier een lekkere maaltijd kan bereiden. Ik ben veel gezonder gaan eten! Als ik niet had meegedaan aan het programma had ik nu waarschijnlijk nog ongezonder gegeten. Ik ben door mijn auto-immuunziekte vaak te vermoeid om uitgebreid en gezond te koken en heb hier geleerd om toch makkelijk een gezonde maaltijd te kunnen neerzetten. Ik zou het programma aanraden aan anderen, ook aan mensen die denken dat plantaardig eten lastig is of denken dat ze dan alleen nog maar sla mogen eten. Om ze te laten inzien dat het niet lastig hoeft te zijn en je nog steeds lekker kunt eten. Het was erg leerzaam. De theorielessen zijn duidelijk en overzichtelijk, leuk geschreven. Je leert gezonder eten en creatief zijn. Ik vond dit vier hele fijne weken, alleen al omdat ik zelf niet na hoefde te denken over wat ik moest eten en moest halen bij de supermarkt. Ik ben er erg gemotiveerd door geraakt en ik merk dat ik nu bij iedere maaltijd groente toevoeg, wat ik voorheen echt niet deed. Qua lichamelijke verschillen merk ik vooral dat mijn huid heel rustig is geworden. Ik heb een acne gevoelige huid, maar heb nu al zo’n 2 a 3 weken geen grote ontstekingen meer gehad, heel erg fijn.
Anne

WAT KRIJG JE ALLEMAAL IN VEGAN IN VIER WEKEN?

TOEGANG TOT DE ACADEMIE
TOEGANG TOT DE BESLOTEN FACEBOOKGROEP
LESMATERIAAL IN VIDEO- EN TEKSTVORM
DOWNLOADBARE BOODSCHAPPENLIJSTJES
t
LIVESESSIE VOOR AL JE VRAGEN
WEEKMENU’S MET EXCLUSIEVE RECEPTEN

OVERZICHT VAN ALLE LESSEN

Week 0:

WE GAAN VAN START

Introductie en uitleg van het programma. Je eerste boodschappenlijstje en weekmenu.

Week 1:

WAIT, WHUT?

Wat is veganisme, waarom zou je dat willen, hoe doe je dat in de praktijk en hoe maak je de overstap?!

Week 1:

LET’S GET COOKING

Je tweede boodschappenlijstje en weekmenu.

Week 2:

TELL ME MORE

Basis voedingsleer, whole food plant based, gezond, gebalanceerd en variatie.

Week 2:

NEVER NOT COOKING

Je derde boodschappenlijstje en weekmenu.

Week 3:

MACRONUTRIËNTEN

Uitleg over koolhydraten, eiwitten, vetten en hoeveel je daarvan nodig hebt.  

Week 3:

CAN’T STOP COOKING

Je laatste boodschappenlijstje en weekmenu.

Week 4:

MICRONUTRIËNTEN

Uitleg over vitaminen, mineralen, spoorelementen en supplementen.

Bonusles:

VEGAN BLIJVEN

Bonus informatie les over hoe je nu zelf vegan kunt blijven + groeps live sessie voor al je vragen.

VEGAN IN VIER WEKEN 

Door gezondheidsredenen was ik genoodzaakt om over te stappen op een veganistisch voedingspatroon. Het programma heeft mij veel handvaten en inzichten aangereikt in het vinden van een volwaardig, gevarieerd plantaardig voedingspatroon in combinatie met sporten. De grootste verrassing was toch wel dat de spieren niet ondervoed raken in vergelijking met de adviezen en de begeleiding van het ziekenhuis, waar een andere perceptie is op een plantaarding voedingspatroon; veel minder calorieën en waar het in combinatie met sporten als ondergeschoven item wordt behandeld. Had ik niet aan het programma meegedaan was het een langere zoektocht naar een volwaardig, gevarieerd plantaardig voedingspatroon geworden met minimaal herstel van mijn lichaam. Ik zou het programma niet alleen aanraden aan mensen met een gezondheidsprobleem, maar ook gezonde mensen en met name sporters voor het opdoen van nieuwe energie. Ervaren dat een plantaardig voedingspatroon überhaupt gezonder is en veel meer energie geeft aan het lichaam!

 

Gisela

WIE BEN IK?

 

Ik ben Maartje, plantaardig sportvoedingsconsult en schrijver van het boek plantaardig presteren. In het afgelopen jaar heb ik al veel mensen mogen helpen bij het plantaardig eten, gewichtsverlies en/of het optimaliseren van hun sportvoeding.

Om nog meer mensen te kunnen helpen door het hele land besloot ik deze cursus te maken. Ik geloof namelijk dat iedereen plantaardig kan eten, zich beter kan voelen en daar ook de wereld nog eens een plezier mee kan doen. Ik kan niet wachten om je mee te nemen in je journey en mee te mogen kijken hoe het je vergaat.

Ik wist niet of vegan wel echt iets voor mij zou zijn. Het had voor mij toch een imago van moeilijk en lastig en veel etenswaren die ik niet lekker vind. Ik heb ingezien dat vegan eten helemaal niet moeilijk is en dat het heel gevarieerd en smaakvol kan zijn. Daarnaast heb ik geleerd hoe makkelijk het eigenlijk is om meerdere keren per dag groente te eten. Ik zou het programma dan ook zeker aanraden aan iedereen die net als ik vegetarisch eet en toch nieuwsgierig is naar vegan eten/lifestyle. Dit programma geeft laagdrempelig een inkijk in het vegan eten en is leerzaam. Ik denk dat dit programma echt een goede start kan zijn voor de overstap naar volledig plantaardige voeding. Jij hebt veel kennis en weet waar je over praat, waardoor de theorie van het programma informatief en betrouwbaar zijn. Dit programma heeft echt mijn verwachtingen overstegen. Ik vond het zo leuk en leerzaam! De recepten, mealpreps en boodschappenlijsten waren erg makkelijk en overzichtelijk. De recepten waren ook echt heerlijk. Ik dacht dat ik geen bonen en kikkererwten lustte, maar ik heb hierdoor echt geleerd hoe ik peulvruchten op een lekkere manier kan verwerken in mijn weekrecepten. Dit vind ik ontzettend waardevol! De theoretische lessen waren ook erg informatief. Ik vind het oprecht jammer dat dit programma voor mij nu afgelopen is. Heel erg bedankt voor deze vier weken!
Heidi

VEELGESTELDE VRAGEN

Ik heb een voedselallergie, wat nu?
Wat vervelend. De basisinformatie over plantaardige voeding blijft voor jou in dit geval hetzelfde. Daarnaast is het van belang om het product waar je niet goed tegen kunt op de juiste manier te vervangen. Hier help ik je natuurlijk bij.

Ik heb nu niet genoeg ruimte om mee te doen, wat nu?
Wanneer je meedoet aan het programma behoud je 3 maanden toegang tot het programma. Binnen die periode kun je dus altijd beginnen wanneer het jou uitkomt.

Is dit programma geschikt voor mij als ik wil aankomen/afvallen?
Vegan in vier weken richt zich op het aannemen van een gezond plantaardig voedingspatroon. Wanneer dit een ander voedingspatroon is dan je op dit moment gewend bent, geeft dit een mogelijk effect op je gewicht. Mocht je meer hulp nodig hebben raad ik je aan om je online programma te combineren met mijn één-op-één coachingssessies.

Wat als ik niet goed kan koken?
Geen paniek, alle recepten zijn makkelijk en snel te maken.

Mijn boodschappen budget is niet ruim, kan ik toch meedoen?
Ja zeker. Alle recepten bevatten normale producten die je in de gewone supermarkt kunt kopen.

“Maartje laat je beseffen dat afvallen geen straf is. Ze staat voor je klaar in goede en slechte periodes, ze weet van iets negatiefs iets positiefs te maken en ze haalt in die periodes nog het beste in jezelf naar boven. Dat maakt het zo fijn om door Maartje begeleid te worden. Je doet het niet alleen maar echt samen.”

 

Aukje

“Ik leerde Maartje kennen via Instagram en oh my, wat heeft zij in korte tijd mijn leven veranderd wat betreft mijn manier van denken over voeding en beweging. Na jarenlang te weinig eten leerde ik van haar voeding te combineren waardoor ik veel beter in mijn vel kwam te zitten. Ik leerde niet te overdrijven met sporten en vooral weer te genieten van mijn trainingen. Bedankt Maartje, je bent mijn held!” 

Jeanine

VEGAN IN VIER WEKEN