Virtuele challenges en wedstrijden in februari 2021

Op 1 februari 2021 door Maartje

Het is vandaag 1 februari, een periode waarin ik normaal gesproken start met voorbereidingswedstrijden voor een nieuw triathlon seizoen. Hardloopwedstrijden, fietswedstrijden en zwemlopen staan hier normaal eigenlijk jaarlijks op mijn programma. Dit jaar is dat natuurlijk wat anders, maar ik hou toch hoop voor wedstrijden deze zomer en ga dit voorjaar dus mijn eigen uitdagingen aan. Hieronder heb ik een aantal sportieve wedstrijden en challenges voor je geselecteerd, zodat jij komende maand toch lekker aan de slag kunt. Kijk je mee naar de virtuele challenges en wedstrijden in februari 2021?

 

Loop 100 km met Hoka: 100K Strava Challenge

Hoka daagt je uit om 100 loopkilometers te maken in februari 2021. Je kunt helemaal zelf kiezen hoe je dit verdeelt, zolang je op 28 februari maar die 100 km hebt gelopen. Ben je een loper die al regelmatig wat kilometers maakt dan is dit zeker een leuke!

Hoe werkt het?

De challenge verloopt via Strava. Via deze link kun gratis meedoen. Je hebt hiervoor een Strava account nodig. Als je de 100 km haalt verdien je sowieso een Strava batch, maar onder de finishers worden ook de nieuwe Hoka Carbon X 2 schoenen verloot.

 

Fiets 150 km met BBB: 3 Loop Legend

Ik maakt dit jaar voor het derde jaar deel uit van de BBB backyard crew en toen ik hoorde dat zij ook een challenge gingen organiseren was ik enthousiast! Je kunt namelijk 3 Loop Legend worden door op zaterdag 27 februari 3 lussen van 50 km te fietsen. Door de lussen is het mogelijk om deze legendarische route bijvoorbeeld meerdere keren langs je huis te laten komen.  Wel zo handig om even bij te komen, te eten of in het slechtste geval een regenjas aan te trekken.

Hoe werkt het?

Via deze website kun je je gratis inschrijven. De challenge verloopt via Komoot. In Komoot kun je zelf je fietsroute samenstellen. Bij je aanmelding voor de challenge krijg je toegang tot een webinar met uitleg over routebuilding (super interessant, ik maak zelf ook al een tijdje routes via Komoot) en kun je gratis een gebied unlocken. Je creeërt je eigen route van 150 km (verdeeld over 3 of meer lussen). Als 3 Loop Legens finisher verdien je natuurlijk alle respect en een beloning. BBB zal zorgen voor een waardig aandenken voor elke deelnemers en er zullen verschillende prijzen te winnen zijn in verschillende categorieën.

Virtuele challenges en wedstrijden in februari 2021

Indoor fietsen voor het goede doel

Heb je de mogelijkheid om binnen te fietsen en zou je dat samen een keer met Leontien van Moorsel willen doen?! Dat kan! Op dinsdag 16 februarie om 20:15 uur vind er een online charity ride plaats voor het Leontienhuis om geld op te halen in de strijd tegen eetstoornissen in Nederland.

Hoe werkt het?

Fiets via Zwift mee met het evenement, de eventlink zal een week voor de avond beschikbaar zijn. Via de Facebookpagina van het Leontienhuis blijf je op de hoogte. Er zullen via deze pagina wielershirts van bekende wielrenners geveild worden, dus als zelf fietsen niet je ding is maar je de actie wel wil ondersteunen kan dit ook.

 

Valentijn run

NN organiseert weer een online hardloopevenement, en dit keer rondom valentijnsdag (12, 13, 14 februari). Tijdens dit Love bird evenement ren je 5, 10 of 14 kilometer. Het evenement vind plaats via de MyTrace app, wat zorgt voor een zo echt mogelijke wedstrijd ervaring. Zo hoor je het startschot, worden je rondentijden bijgehouden en kun je na de finish op de foto met je virtuele medaille.

Hoe werkt het?

Alle info vind je op de website van NN running. Aanmelden voor het evenement doe je door de MyTrace app te downloaden op je telefoon, het evenement te kiezen en je gratis in te schrijven (dat gaat dan weer via de website van letsmove). Je ontvangt daarna een mail waar je je persoonlijke code uit de app kunt invullen. Als die klopt is de koppeling gaat en komt het evenement in je overzicht in de app te staan. Je kunt hier vervolgens zelf je startwave kiezen.

 

Groet uit Schoorl

Tja, wat kan ik hier over zeggen. Schoorl heeft al jaren een vaste plek op de hardloopkalender van velen. Je zult de mooie omgeving moeten missen, maar je kunt wel de strijd aan gaan op de 10 km, de halve marathon en de 30 km.

Hoe werk het?

Heel simpel, je schrijft je in via de website. Inschrijvingen voor alle afstanden kosten €7,50. Hiervoor ontvang je een Groet uit Schoorl Run handdoek, digitaal startnummer, toegang tot de event app, een finishcertificaat en een officiële uitslag.

 

Ga jij ergens aan de ‘start’ verschijnen of heb je nog aanvullingen? Laat het me dan hieronder in de comments zeker weten! Ik zal zelf ook bij een aantal evenementen van de partij zijn. Ik laat je dit uiteraard zien via Instagram en in de weekvlogs.

Ben je je motivatie zelf wat kwijtgeraakt, of heb je een doel voor later dit jaar maar heb je geen idee hoe je daar gaat komen? Je kunt altijd een kijkje nemen op deze pagina om te zien of ik wat voor je kan doen. Samen kunnen we 1-op-1 vast een mooie weg gaan afleggen richting jouw doel.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.