Vliegensvlug gezond appeltaart tussendoortje

Op 3 november 2020 door Maartje

Laat je niet in de war schoppen door de wellicht niet zo aantrekkelijke foto’s bij dit recept. Het blijkt namelijk erg lastig om om dit gezonde vegan appeltaart tussendoortje op de foto te zetten. Hoe dan ook, het smaakt in ieder geval heerlijk! Ik maakte dit al toen ik nog thuis woonde en ik heb eigenlijk geen idee waarom het recept nog niet op mijn blog stond. Een gezond tussendoortje dat snel en makkelijk is, voedzaam en hartstikke lekker. Kijk je mee naar het recept voor dit vliegensvlug, gezond appeltaart tussendoortje? 

aantal porties:

1

bereidings
tijd:

3 min

kook
tijd:

3 min

totale
tijd:

6 min

Ingrediënten

 • 1 appel 
 • 20 gram rozijnen
 • 5 tl plantaardige melk
 • 1 tl amandelpasta of pindakaas
 • 1 tl kaneel 
 • 1 tl koek- en speculaaskruiden
 • 1 appel 
 • 20 gram rozijnen
 • 5 tl plantaardige melk
 • 1 tl amandelpasta of pindakaas
 • 1 tl kaneel 
 • 1 tl koek- en speculaaskruiden

Bereidingswijze

Bereidingswijze

Stap 1

Maak een papje van de amandelpasta, melk, kaneel en koekkruiden.

Stap 2

Was en snij de appel in stukjes, de schil kun je laten zitten. 

Stap 3

Roer de stukjes appel, de rozijnen en het papje door elkaar in een magnetron bestendig schaaltje.

Stap 4

Verwarm de appel 1 minuut in de magnetron. Roer even door en verwarm nog 1 tot 1,5 minuut. 

Stap 5

Liever geen magnetron gebruiken? Je kunt het appel mengsel ook in een ovenbestendig schaaltje voor 15 minuten in de oven zetten. Iets meer geduld is dan wel vereist. 

eetsmakelijk!

Voedingswaarde

 

Calorieën per portie: 192

 • 30 gram koolhydraten 63% 63%
 • 3 gram eiwitten 8% 8%
 • 6 gram vetten 29% 29%

Voedingswaarde

Calorieën per portie: 192

 • 30 gram koolhydraten 63% 63%
 • 3 gram eiwitten 8% 8%
 • 6 gram vetten 29% 29%

 

Heb jij dit vliegenvlugge gezonde appeltaart tussendoortje gemaakt?

deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien!

Dit vind je misschien ook lekker

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.