Vlog: Weekend Ironman Maastricht + Vegan hotspots

Op 3 oktober 2020 door Maartje

Vorig weekend was ik in Maastricht voor de triathlon. Het perfecte moment om eindelijk mijn vlog camera weer eens op te pakken. In de video hieronder kun je meekijken in mijn voorbereidingen, de wedstrijd en de leuke stad Maastricht zelf. Mijn raceverslag van de Ironman in Maastricht kun je hier lezen.

 

Vegan hotspots Maastricht

Wat is Maastricht een leuke stad! Een mooie stad met een gezellige sfeer, leuke duurzame en vintage winkeltjes en meer dan genoeg vegan hotspots om uit te proberen. Helaas moest ik keuzes maken in die ene dag dat ik er was, en was niet alles open op maandag. De plekken waar ik ben geweest zie je hieronder:

vegan hotspot maastricht

BABS bomb ass burritos

Vlakbij het station, maar ze bezorgen ook thuis! Of in mijn geval, in het hotel. Zondag na de wedstrijd had ik zin om lekker te eten, maar ik was ook moe en had niet heel veel zin om uitgebreid de deur uit te moeten. Ik bestelde de ‘vegan jerk chicken’ burrito met bruine rijst, kidney bonen, mais, pico de gallo, sla en guacamole. Dit was echt heerlijk! Alles heerlijk op smaak en de perfecte portie grootte. Ik bestelde er ook een portie nacho’s met extra guacamole bij, gewoon om later op de avond nog wat extra te kunnen smikkelen.

weekend maastricht

Preps Maastricht

Maandag begon ik mijn dag met een groen sapje en de ‘power pancakes’ van preps Maastricht. Met drie verschillende vegan pancakes op de kaart had ik even keuze stress, maar op aanraden van de serveerster ging ik dus voor de power pancakes. Een goede keuze, want ik heb heerlijk lopen smikkelen. Verder was het een hele fijn plek met een hele fijn sfeer. Aanrader!

ironman maastricht

De brandweerkantine

Ik zocht vervolgens nog een plek om lekker te weten en een taartje te eten. De brandweerkantine leek me een hele toffe plek en dat was het ook. Ruim opgezet in een echte oude brandweerkazerne, veel licht en een hele boel relaxte werkende mensen. De kaart had niet heel veel vegan opties maar dat was geen probleem, ik wist namelijk al dat ik voor de carrot cake wilde gaan. Die was heerlijk en ik zat heerlijk op mijn plek.

 

Via Instagram greef ik van jullie nog veel meer tips voor Maastricht. Ik ben zeker van plan om nog een keer terug te gaan en die plekjes te ontdekken.

1 Reactie

  1. Astrid Roelen

    Mss kunnen we over 2 weken terug naar Maastricht

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ongesteld zijn tijdens een sportwedstrijd - MaartjeMaria.com - […] dag voor mijn enige triathlon wedstrijd dit seizoen werd ik namelijk ongesteld. Op zondag stond de 5150 Ironman van…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.