Voeding tijdens het sporten + voedingsschema triathlon Bilzen

Op 26 mei 2019 door Maartje

Een banaan in je achterzakje, sportdrank in je bidon of misschien wel een stuk appeltaart onderweg. Wanneer je even een uurtje op de fiets springt heb je niet direct een hele voorraad aan koolhydraten nodig. Maar wanneer je tochten echter langer en langer worden, dan kan het verstandig zijn om onderweg wat te eten. In deze blog ga ik de basis uitleggen van eten tijdens het fietsen. Hoe ziet voeding tijdens het sporten er ongeveer uit?

Eerst even een introductie. Je lichaam kent 3 verschillende hoofdcategorieën voedingsstoffen: koolhydraten, vetten en eiwitten. Die eerste twee worden voornamelijk gebruikt als brandstof. Eiwitten gebruiken we vooral als bouwstof. Wanneer je gaat fietsen zal je de brandstof gebruiken om energie uit te halen, de eiwitten gebruik je daarna om je lichaam weer op te bouwen na de inspanning. Welk type brandstof je precies gebruikt is afhankelijk van de intensiteit en de tijd die je bezig bent.

Benieuwd naar de rest van deze blog? Je kunt hem volledig lezen via BBB cycling.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.