Waarom Australië?

Op 8 juli 2019 door Maartje

Ik heb de vraag al een aantal keer gehad, waarom ga je je eerste ironman helemaal in Australië doen? Een lange reis, veel tijdsverschil en niet je eigen bed, dat is toch niet handig? Vandaag ga ik je uitleggen waarom ik naar Australië ga, want ja, waarom Australië?!

Allereerst hou ik van reizen, de wereld ontdekken en op avontuur gaan. Van jongs af aan maakte ik al treinreizen naar uithoeken van Nederland. In 2014 ging ik voor 6 weken naar Frankrijk om te werken op een camping en in augustus 2015 vertrok ik voor het eerst naar Australië. Ik ging naar Sydney om daar stage te lopen voor 20 weken. Van augustus tot februari 2016 verbleef ik aan de andere kant van de wereld. Ik liep stage en ging tussendoor ook steeds een aantal keer backpacken voor een paar weken. Ik vond het overal geweldig en voelde me ontzettend thuis in het land. Mijn kamer in mijn studentenhuis voelde echt als ‘mijn’ thuis, alsof het nooit anders was geweest. Na een paar weekjes met mijn backpack stapte ik vanaf ergens in Australië op het vliegveld terug naar Sydney, terug naar huis. Tijdens die momenten had ik nooit het idee dat ik terug naar Nederland zou vliegen, naar mijn echte huis. Ook toen ik mijn moeder en broertje terug naar het vliegveld bracht na hun bezoek, voelde het voor mij logisch om in Sydney te blijven. Aan het einde van mijn reis ging ik nog een aantal weken naar Nieuw-Zeeland. Ook een geweldig mooi land met geweldig lieve mensen, maar dat echte gevoel dat ik in Australië had, kreeg ik er niet. Uiteindelijk ging ik dus toch weer terug naar Nederland, om te werken en mijn master te beginnen. In het begin had ik behoorlijk last van heimwee naar Australië. Nu een aantal jaar later is dan minder, maar als ik aan het land denk voelt het toch als een ex vriendje dat ik eigenlijk nog heel erg mis, een gebroken hart. Het moge duidelijk zijn, Australië heeft mijn hart gestolen en ik wilde heel graag terug naar dit land.

Wereldkaart via: wereldkaarten.nl of via tuinpostersopmaat.nl

Australië kent een aantal verschillende hele triathlons maar Perth leek mij de beste optie. Voornamelijk omdat dit in december is, dit zorgt ervoor dat ik een half jaar langer heb om te trainen ten opzichte van de zomer hier. Daarnaast heb ik West Australië maar heel erg kort bezocht. Te kort, waardoor ik zeer zeker meer van die streek wilde zien.

Het plan is nu als volgt: eind november vlieg ik naar Australië. Ik heb dan ruim een week om te acclimatiseren en de jetlag te boven te komen. In die week zal ik nog wat trainen en het rustig aan doen richting de wedstrijd. Als het moment dan daar is ga ik knallen en genieten van de race. Als ik de finish (hopelijk) passeer neem ik ook even trainingsvrij. Ik blijf nog even in West Australië om wat van de streek te zien en vlieg daarna nog voor een week naar Sydney, mijn thuis.

Het liefst zou ik daarna in Australië blijven voor een tijd. Helaas heb ik tijdens mijn eerdere bezoek al een bepaald visum gehad waardoor ik nu lastig voor een langere tijd terug kan. Ik zal een vaste baan moeten vinden met een baas die mijn daar graag wil hebben. Op het gebied van fysiotherapie is dit een erg lastig verhaal omdat diploma’s moeten worden omgezet en je verschillende examens zult moeten doen. Een ‘simpelere’ baan als horeca zou een mogelijkheid zijn, maar de kans dat een restauranteigenaar mijn werkvisium wil sponsoren is klein. Ik ga er niet vanuit dat dit de laatste keer is dat ik naar het land ga, maar de volgende keer zal daarna waarschijnlijk nog lang moeten wachten. Ik ga dus ultiem genieten als ik eindelijk weer daar ben en tel tot die tijd de weken af.

Zien hoe ik me ondertussen voorbereid op mijn race? Via instagram houdt ik je dagelijks op de hoogte.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.