Yoghurt Barn Breda – Vegan Proof Breda #2

Op 25 april 2019 door Maartje

Wat leuk dat jullie zo positief hebben gereageerd op mijn bezoek aan restaurant Loff. Vandaag gaan we verder met een nieuwe vegan hotspot in Breda. Afgelopen week was ik uitgenodigd om bij de pasgeopende Yoghurt Barn in Breda te komen eten.

Achtergrond van Yoghurt Barn

Yoghurt Barn is opgericht door Wouter en Esther. In 2011 hadden zij het idee om met YB te starten en openende de eerste barn. Dat bleek aan te slaan want inmiddels zijn er al meer dan 10 locaties. YB staat voor loei lekkere yoghurt met een duurzaam en eerlijk tintje.

Het restaurant en de sfeer

“Wauw, wat een prachtige plek”, denk ik als ik binnen kom. Het is een mooie open en lichte ruimte met een stoere industriële vibe. Je vind er verschillende knusse hoekjes en toffe decoraties voor een fijne huiskamer sfeer. Buiten is het ook goed vertoeven op het ruime terras. Bij de bar vind je de verschillende soorten (plantaardige) yoghurt met alle verschillende toppings. Je zou toch het liefst alles willen proeven?

Score: 9

Duurzaamheid

YB is duurzaam op haar eigen manier, zoals ze dat zelf zeggen. Alle zuivel is biologisch en wordt geserveerde in weckpotten van gerecycled glas. In het restaurant wordt gebruik gemaakt van groene stroom en CO2-neutraal glas. Je vind er alleen FSC-gekeurd hout en alle to go verpakkingen zijn recyclebaar. Nog beter is natuurlijk om een Ecoffecup te kopen en te blijven gebruiken, je vind deze ook bij YB.

score: 7

De kaart

Yoghurt is natuurlijk niet plantaardig maar gelukkig hebben ze daar iets op gevonden. Je kunt kiezen voor biologische soja-, amandel- of kokosyoghurt. Als topping kun je kiezen voor het vers gesneden fruit, verschillende zelfgebakken noten, pure chocolade, oreo en meer. Naast yoghurt kun je ook kiezen voor hele lekkere plantaardige overnight oats, toast met hummus of avocado, smoothies en het oerbrood. Nieuw zijn deze zomer de superlatte’s in de smaken golden tumeric, matcha en beetroot. Je kan deze ook plantaardig bestellen maar geef dat even extra aan. Je vind er plantaardige gebakjes van Sharp Sharp en het oerbrood is ook plantaardig, het bananenbrood helaas nog niet. Al met al vind ik dat er voor een niet plantaardig restaurant heel veel plantaardige opties zijn!

score: 8

let op: omdat ik zoveel verschillende gerechten heb geproefd zaten deze in extra kleine potjes. Wanneer je zelf gaat eten zullen de yoghurt porties groter zijn. 

Op mijn bord

Zelf was ik absoluut fan van de overnight oats. Romig door de toevoeging van een beetje soja yoghurt en heerlijk op smaak gebracht. Absoluut een favoriet voor mij. De plantaardige yoghurt is erg lekker en je kan hier eindeloos mee blijven variëren. De toast met avocado was heerlijk en net wat spannender dan de standaard avocado toast. Van de hummus toast was ik niet direct fan maar dat komt voornamelijk door de olijventapenaden die eroverheen zat. De beetroot superlatte deed me denken aan chocolademelk en vond ik top. Aangezien ik geen matcha fan ben, was de matcha superlatte niet voor mij weggelegd.

score: 8

Overview Yoghurt Barn Breda

Eindscore: 8

Budget: $$ uit $$$$$

Adres: Veemarktstraat 44 in Breda

Website: www.yoghurtbarn.nl

Meer zien over Breda? Hou mijn website en instagram dan in de gaten. Op dit moment staat daar ook een winactie online waarmee je een portie overnight oats met je +1 kunt winnen! Doe hier mee.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.