Zoete ontbijt pita pizza’s

Op 28 oktober 2017 door Maartje

Niets zo fijn als op zondag morgen lekker uitslapen, gevolgd door een heerlijk ontbijtje. Pannenkoeken zijn waarschijnlijk het meest populaire zondags ontbijtje en zelf bak ik die ook regelmatig. Maar soms je wil je gewoon iets wat nog makkelijker is. Iets waar je geen deeg voor hoeft te maken, geen pannen voor hoeft te gebruiken en geen afwas voor hoeft te doen. Deze ontbijt pizza’s zijn gemaakt van pita broodjes. Je stopt ze zo in de oven, hebt een paar minuten geduld en ze zijn ready to eat. Beleg ze met wat jij maar lekker vind en je kan gegarandeerd smullen. Het is eigenlijk te simpel voor een recept, daarom laat ik vandaag mijn twee favoriete variaties zien. Je kan er trouwens ook prima eentje eten als snack! Kijk je mee naar het recept voor zoete ontbijt pita pizza’s? 

 

 

Ontbijt pita pizza
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Aantal porties: 2
Ingrediënten
 • 1 spelt pita broodje of volkoren pita broodje
 • alpro go on of andere (plantaardige) kwark
 • vers fruit naar keuze (ik gebruik mango, blauwe bessen en banaan)
 • je favoriete pindakaas (voor mij de cranberry kaneel)
 • kokosrasp
 • kaneel
Zo maak je het
 1. Snij het pita broodje doormidden
 2. Leg deze op een rooster en schuif deze in de oven zoals de verpakking dat aangeeft
 3. Laat je pizza's kort even afkoelen
 4. Besmeer nu met wat je lekker vind
 5. Kies bijvoorbeeld voor: (plantaardige) kwark met fruit en kokosrasp
 6. Of ga voor pindakaas, banaan en kaneel

 

 

Kwark pizza pita (voor 2 helften, 1 broodje)
294 calorieën
12 gram eiwitten
52 gram koolhydraten
3 gram vet

Pindakaas pizza pita (voor 2 helften, 1 broodje)
450 calorieën
15 gram eiwitten
68 gram koolhydraten
14 gram vet

Heb jij deze zoete ontbijt pita pizza’s gemaakt? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien! 

Meer recepten zien? In mijn boek Plantaardig Presteren lees je alles over een vegan voedingspatroon.

Dit vind je misschien ook lekker

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.