Zomerse pastasalade met aardbeien en avocado

Op 1 juli 2019 door Maartje

Ik heb de zoooomer in mijn bol! Iedereen wordt blij van het zonnetje, toch? Ik in ieder geval wel en in combinatie met hitte krijg ik ook vooral heel veel zin in salades. Een paar blaadjes sla vullen mij echter niet genoeg dus deze koude pasta salade leek me een beter idee. Met wat ingrediënten die nog in huis waren toverde ik deze zomerse pastasalade met aardbeien en avocado op tafel. Heerlijk als bijgerecht op een barbecue of als maaltijdsalade met wat extra peulvruchten. Eetsmakelijk!


Zomerse pastasalade met aardbeien en avocado
 
Door:
Soort recept: Lunch, Diner
Aantal porties: 2-4
Ingrediënten
 • 150 gram volkoren penne
 • 1 courgette
 • 3 handen rucola
 • 200 gram aardbeien
 • 40 gram pecannoten
 • 1 avocado
 • 2 EL balsamico azijn
 • 1 EL agavesiroop
 • peper en zout
Zo maak je het
 1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af onder koud water.
 2. Snij de courgette (rauw) in kleine blokjes.
 3. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij in 4 partjes.
 4. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Snij in blokjes.
 5. Hak de pecannoten fijn.
 6. Meng de balsamico azijn, agavesiroop en peper en zout naar smaak voor de dressing.
 7. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een grote schaal en hussel goed door.
Opmerkingen
Eet de salade als bijgerecht bij bijvoorbeeld een barbecue of maak er een maaltijdsalade van door peulvruchten toe te voegen.

Macro’s wanneer verdeeld in 2 porties

Heb jij deze pastasalade met aardbeien en avocado gemaakt ? Deel je foto en tag mij in je bericht. Vind ik superleuk om te zien!

Plantaardig presteren, mijn eerste boek, is nu te bestellen! Bekijk het hier: www.maartjemaria.com/plantaardigpresteren

Dit vind je misschien ook lekker

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.