Zomerse winterse smoothiebowl met boerenkool

Op 26 februari 2019 door Maartje

Het is winter maar het voelt als voorjaar op dit moment in Nederland. Een tussenin periode waarvan ik nooit zo goed weet wat ik er nou meer aanmoet. Ga je nou voor een winterjas of een zomerjas? Kies je nou voor laarzen of voor sandalen? Eet je nou salade of stamppot? Om de keuzestress wat te verlagen heb ik deze zomerse winterse smoothiebowl gemaakt. Lekker tropisch en zonnig met mango maar toch ook weer winters door boerenkool. Een power ontbijt met al de helft van je dagelijkse portie groenten, zonder dat je dit proeft. Kijk je mee naar het recept?


Zomerse winterse smoothiebowl
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
 
Door:
Soort recept: Ontbijt
Aantal porties: 1
Ingrediënten
 • 1 banaan
 • 200 gram (diepvries) mango
 • 100 gram fijne boerenkool
 • 200ml plantaardige melk
 • Toppings naar keuze, ik gebruikte:
 • 1 kiwi
 • 5 gram lijnzaad
 • 5 gram hennepzaad
 • 30 gram muesli
Zo maak je het
 1. Doe de ingrediënten voor de smoothie in een blender. Blend tot een gladde smoothie. Ik hou van dat dikke ijzige maar mocht je hem liever wat dunner hebben, voeg dan wat extra melk toe.
 2. Serveer de smoothie met verschillende toppings.

Macro’s voor 1 portie zonder toppings

 

Dit vind je misschien ook lekker

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Volg me ook hier

Hi, ik ben Maartje! Als gecertificeerd sportvoedingsconsulent, sportfysiotherapeut, hormooncoach en triathlon trainer help ik je met je gezonde leefstijl en je sportieve droomdoelen. Hier op mijn blog vind je tal van lekkere en gezonde plantaardige recepten, informatie over voeding, sport en mindset en kun je mijn podcast afleveringen beluisteren. Meer informatie over mij kun je hier vinden. Tot snel!
Groetjes Maartje 

Mijn boek plantaardig presteren

Één op één coaching

Trainingen

Podcast

presteren kun je leren podcast

Atlijd op de hoogte?

Via mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van nieuwe blogs
en podcasts die verschijnen. Daarnaast kun je hier ook extra content lezen die ik
niet op mijn blog plaats.